Den først Avant-minilæsser, som kom på markedet for godt 25 år siden, var udviklet til at tage det tunge slid med blandt andet at fordele ensilage til malkekøer, og siden introduktionen er der producent over 45.000 Avant-minilæssere.

Som standardmaskine har Avant 520+ en aflæsserhøjde på 2,1 meter. Den brugte læsser er udstyret med teleskopbom, som har et udskud på en halv meter, der forøger aflæsserhøjden til 2,5 meter

Den første Avant-læsser var en lille kompakt læser med en platform bag på maskinen, hvor føreren stod og betjente den skridstyrede maskine, som blev drevet af en benzinmotor på 11 hestekræfter. I dag er det kun Avant 200-serien, som anvender benzinmotorer. De resterende modeller kører alle med dieselmotorer, hvor effekten ligger i intervallet 20-57 hestekræfter.

Avant anvender stadig skridstyring på de mindre modeller, mens de større modeller er med knækstyring. Modelprogrammet omfatter syv forskelige serier med løftehøjder på 1,4 til 3,1 meter og en løftekapacitet på 350 til 1.500 kg.

Fra bedste gruppe

Den brugte 520+ er set hos Avant Danmark, som er både importør og forhandler af de grønne minimaskiner. Medindehaver, Jørgen Jensen har haft importen af Avant i 24 år, og Danmark er det land uden for Finland, hvor der er solgt flest Avant-maskiner.

Den brugte læsser er en årgang 2000, som har gået 3.500 timer. Maskine er gennemrestaureret og fremstår som en fabriksny maskine. Avant Danmark rubricerer de brugte maskiner i tre grupper, og den brugte Avant 520+ er en gruppe-A-maskine, som er dækket af seks måneders hundrede procent garanti.

Ekstra højde med teleskop

Som standardmaskine har Avant 520+ en aflæsserhøjde på 2,1 meter. Den brugte læsser er udstyret med teleskopbom, som har et udskud på en halv meter, der forøger aflæsserhøjden til 2,5 meter. Den ekstra højde er meget kærkommen i landbruget, når eksempelvis dybstrøelse fra kalveboksene skal læsses på vogn.

Avant 520+ er udstyret med to hydraulikpumper med en samlet ydelse på 44 liter pr. minut. Den store hydraulikydelse gør maskinen velegnet til at køre med redskaber, som trækkes hydraulisk.

Maskinen har en tophastighed på 14 km/t, og den hydrostatisk transmission betjenes med to fodpedaler. Firehjulstrækket kan til- og frakobles under kørslen. Efter ønske kunne Avant 520+ udstyres med styrtbøjle eller en lukket kabine.

Nye modeller

I 2008 introducerede Avant nye modeller, og den nye Avant 520 kom til at løfter 250 kg mere end forgængeren. Teleskoparmen blev også længere, og løftehøjden blev forøget til 2,80 meter.