Abonnementsartikel

Landbrugsmaskiner er i høj kurs hos tyvene. Også de grønne Avant-minilæssere.

Som tidligere fortalt på maskinbladet.dk har tyve fået øjnene op for landbrugsmaskiner. Fra 2013 til 2014 steg antallet af tyverier af landbrugs- og entreprenørmaskiner således med 42 procent.

Ifølge Avant Danmark er der siden årsskiftet blevet stjålet mindst fem Avant-minilæssere i forskellige prisklasser og størrelser. Senest skete det hos en kvægavler i Løgumkloster, som fik stjålet en Avant 630 og en foderindskubber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos Avant Danmark gør de meget for at hjælpe kunderne, når de har været så uheldige at miste deres maskine:

- Vi gør vores bedste for at kunderne har en lånemaskine indenfor 2-3 timer, uanset hvor i landet de befinder sig, så de kan komme videre i deres arbejde. Vi kan jo ikke finde maskinen for dem, men vi kan da hjælpe dem med en midlertidig en som matcher den, som de har fået stjålet, siger Jørgen Jensen, indehaver Avant Danmark Jylland.

Fanget tyvene

Avant Danmark oplyser, at man har oplevet at fange nogle af de langfingrede tyveknægte, når de henvender sig til virksomheden for at få reservedele mv. Her beder Avant Danmark nemlig om stelnummeret hver gang, hvor der bliver ringet om reservedele, og det er ikke altid, at tyveknægtene kan svare på dette.

- Så vi håber da, at vi kan være med til at fange nogle af de langfingrede fyre ved, at vi har denne politik, siger Jørgen Jensen.

Chefkonsulent Tommy H. Hansen, Forsikring & Pension, opfordrer ejerne af maskinerne til at have styr på stelnummer og serienummer, der sidder på maskinen, da det gør det nemmere for myndighederne at finde en stjålen maskine.