Lyt til artiklen:

Ægproducent dømt for dødstrusler: Tilsyn i stald løb af sporet

00:00
Hastighed: ???x
01:17

Der er faldet dom i en sag fra 2022, hvor et kontrolbesøg i stalden hos en midtjysk ægproducent endte med, at den kvindelige tilsynsførende flygtede fra stedet.

Midtjyllands Avis oplyser, at kontrollanten under besøget målte et for højt indhold af ammoniak i stalden, da udluftningen ikke virkede. Desuden undrede hun sig over, at der ikke var flere beskidte æg, der skulle mærkes separat. Det spurgte hun ind til, og så gik det galt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Under retssagen beskrev kontrollanten, at manden virkede meget truende. Hun blev bange for, om han ville tage fat om hendes hals. Ifølge kvinden sagde manden, at "hvis du stiller et spørgsmål mere, så slår jeg dig ihjel," skriver avisen.

Herefter puffede landmanden hende ud, og kvinden skyndte sig ud til sin bil og kørte væk uden sko og kontrol-tjekliste, lød forklaringen i retten.

Manden nægtede at have truet kontrollanten på livet, men dommerne lagde vægt på kontrollantens forklaring, og at manden ved to andre lejligheder er blevet straffet for trusler og vold.