Lyt til artiklen:

23 millioner på vej til de fyrede i Sæby

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Europa-Parlamentets beskæftigelsesudvalg besluttede tirsdag den 19. marts at sende en økonomisk håndsrækning til de fyrede slagteriarbejdere, skriver Fødevareforbundet NNF i en pressemeddelelse.

Den 21. juni 2023 blev den sidste gris slagtet på Danish Crowns slagteri i Sæby. 112 års slagteridrift i den nordjyske by var dermed slut, og 800 slagteriarbejdere måtte på jagt efter et nyt job.

Artiklen fortsætter efter annoncen

EU-parlamentariker Marianne Vind (S) var en af dem, der stemte "ja" til forslaget om penge til slagteriarbejderne.

- EU har en forpligtelse til at hjælpe, for EU har selv et ansvar for fyringerne, siger Marianne Vind, og forklarer:- En stor årsag til, at slagteriet lukkede, er jo, at EU tillader dyretransporter i helt op til 24 timer. Det gør det nemt at eksportere grise til lande med langt ringere løn- og arbejdsvilkår, samtidig med at dyrene lider forfærdelig overlast undervejs. EU kunne jo bare sikre, at grisene bliver slagtet tættere på gården. Det er win-win for både lokale jobs og dyrevelfærd.

Videre i nyt job

I Fødevareforbundet NNF glæder forbundsformand Ole Wehlast sig også over, at der nu er hjælp på vej til de fyrede medarbejdere:

- Vi er glade for, at vores medlemmer nu får mulighed for at få noget uddannelse, der kan hjælpe dem videre til et nyt job. Det er en hård situation at stå i, og derfor er det vigtigt, at der også er en vej tilbage til arbejdsmarkedet, siger han.

Støtten træder i kraft efter, at hele Europa-Parlamentet forventeligt godkender beslutningen i næste måned.