Lyt til artiklen:

Læk fra gylletank løber ud i Spøttrup Sø

00:00
Hastighed: ???x
01:41

Beredskabet har siden tirsdag morgen arbejdet på fuld styrke på at forhindre gyllen i at nå Spøttrup Sø.

Indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen, Jan Nygaard Christensen, fortæller, at beredskabet er i gang med at pumpe og suge gyllen væk fra Spøttrup Bæk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fire steder har beredskabet opsat afværgeforanstaltninger for at spærre for gyllen, så der ikke løber mere gylle ud i Spøttrup Sø, end der allerede har gjort.

- Vi har arbejdet på højtryk hele formiddagen, men noget af det er løbet ud i søen, fortæller indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen, Jan Nygaard Christesen.

Hvorfra gyllen stammer, og hvordan udslippet er sket, har beredskabet endnu ikke overblik over.

- Vi ved at gyllen stammer fra et udslip fra en utæt gylletank, men vi ved endnu ikke, hvorfor tanken er sprungen læk, eller hvor meget gylle tanken indeholdt. I første omgang koncentrerer vi os om at standse gyllen, fortæller indsatslederen.

Beredskabet arbejder med både rendegravere, fire gyllevogne og pumpemateriel for at forhindre forurening med den store mængde gylle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Beredskabet kommer fra både Nordvestjyllands Brandvæsen, det lokale brandvæsen i Skive og Balling og miljøafdelingen under Skive Kommune.

Indsatslederen har ikke noget overblik over, hvor store mængder gylle, der allerede er løbet ud i bækken og søen. Han har heller ikke overblik over, hvor lang tid beredskabet skal arbejde på stedet, før alt gyllen er suget op og ulykken standset.