Lyt til artiklen:

Rex-opvarmer til under en krone per kilowattime: Oplagt til maskinhuse

00:00
Hastighed: ???x
02:07

Det er umuligt ikke at bemærke, når man går forbi Rex Nordics stand på Nutrifair. Ganske enkelt fordi man på lang afstand mærker varmen fra de biovarmere, firmaet sælger.

De finske biovarmere er termostatstyrede, kører på diesel, og så har de en ganske god økonomi, fortæller Søren Phillipsen, salgsansvarlig for Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når den kører på fuld drift bruger den højst 1,2 liter diesel i timen og yder 15 kilowatt. Så med de dieselpriser, vi har nu, er vi under en krone pr. kWh, siger han.

Varmeren må stå i lagerhaller, værksteder, udestuer og telte, hvor der er luft nok, og hvor der ikke overnattes.

- Den bruger en del ilt for at brænde, og får den ikke ilt nok, er forbrændingen ikke rigtig, og så ryger den. Men udstødningsmålingerne er så lave, at den overholder alle EU-normer, siger Søren Phillipsen, der kalder biovarmeren oplagt til værksteder og maskinhuse.

- Vi har sågar nogen, der har dem i klimastalde for at få de sidste grader op. I vores forskrifter står, at ved animalsk produktion skal udstødningen føres ud af rummet. Vi har rør, der passer til, og så kan det køres ud af en dør eller andet, siger han.

Han peger på, at varmetypen på Rex Nordics biovarmere er en anden type, end den man får fra oliekanonen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi bruger infrarød strålevarme. Den virker udtørrende, og varmer desuden fladerne op. I et værksted vil man opleve, at den holder mere på varmen end en oliekanon. Også selv om porten åbnes ofte. Den varmer nemlig ikke kun luften, men også vægge, lofter og gulve, siger Søren Phillipsen, der fortæller, at Rex Nordic har over 40.000 ovne i drift i Skandinavien.

- Og så er den fleksibel på hjul. Så om sommeren, når man ikke skal varme på værkstedet, så kan den blive terrassevarmer, konstaterer han.

rich-media-3
Ovnene fås i flere størrelser. Foto: Theis Meilby Eriksen.