Lyt til artiklen:

Vestjyllands Andel klar med energifoder til højttydende køer

00:00
Hastighed: ???x
02:58

- Med VA High Energy har vi udviklet et koncept, der skal være med til at sikre, at de højtydende køer ikke tærer på kropsreserverne. Som navnet indikerer, har blandingerne under VA High Energy et højt indhold af energi og optimeres efter den enkelte ko. Alt efter om den har behov for mere stivelse, flere aminosyrer, mere fedt og så videre, fortæller Jakob Kaisen, salgschef for kvægfoder i Vestjyllands Andel.

Netop alsidigheden i foderblandingerne har været et væsentligt parameter i optimeringsafdelingens udvikling af VA High Energy, som tilsvarende skal bidrage til high performance, skriver Vestjyllands Andel i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Populært sagt er det vigtigt, at man som mælkeproducent har flere strenge at spille på, når det gælder robotfoderblandinger. Så hver enkelt ko får den nødvendige mængde energi for at opfylde de krav, som vi har til dens performance i stalden. Udover at tilgodese køerne glæder vi os over, at vi med udviklingen af VA High Energy bidrager til transportoptimering, i og med at vi kan levere flere foderenheder pr. læs. Det er en helt anden historie, som vi også gerne vil fortælle på NutriFair, siger Jakob Kaisen.

Sigtemaskine til formaling

Vestjyllands Andel kommer også til NutriFair med verdensnyhed og endnu større messestand.

For godt og vel to år siden kunne Vestjyllands Andel præsentere en banebrydende nyhed til grovvarebranchen i form af sigtemaskinen VA SizeMatters, der sikrer den rette formaling i foderproduktionen. Siden da har Vestjyllands Andels udviklings- og optimeringsafdeling arbejdet på en gårdmodel af sigtemaskinen, som nu er klar til at indtage markedet.

Første officielle fremvisning af maskinen bliver på årets NutriFair-messe den 17. og 18. januar i Fredericia.

- Vi betragter os efterhånden som en fast bestanddel af NutriFair, men det er første gang i vores fælles historie, at vi har haft decideret hardware med på messen. Og ovenikøbet både i form af VA SizeMatters og vores fuldautomatiske mælkeanlæg, der er de eneste af deres slags på markedet. Derfor har vi også set os nødsaget til at booke en større stand, forklarer Brian Agerbo, salgschef for grisefoder i Vestjyllands Andel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden seneste messe har grovvareselskabet overtaget 100 procent af aktierne i netop DanVit, hvorfor to stande nu er blevet til én.

- Med tilføjelsen af DanVit og de dygtige medarbejdere, der er fulgt med vores nye mineralbrand, skubber vi yderligere til ambitionen om, at Vestjyllands Andel skal være en fleksibel "one-stop-shop" for kunder og medlemmer, siger Brian Agerbo.