Lyt til artiklen:

Østlige øer nærmer sig PRRS-fri status

00:00
Hastighed: ???x
01:40

97 procent af alle besætninger er fri for PRRS-virus på de østlige øer. Regionen er dermed tæt på at opnå målet med at få den smitsomme sygdom udryddet, det skriver L&F Gris i en pressemeddelelse.

De Østlige Øer har sat sig for at blive fri for PRRS-virus. Og det er derfor godt nyt, at Lolland-Falster, Møn, Sjælland og de øvrige øer øst for Storebælt, dog ikke Bornholm, er kommet så langt med sanering af sygdommen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sygdommen har både store økonomiske og dyrevelfærdsmæssige konsekvenser for de griseproducenter, der får den inden for stalddøren.

- Det er fantastisk at se, at vi nu er så tæt på mål. Det er nok den bedste julegave, man kan tænke sig. Mange af griseproducenterne har gjort et stort stykke arbejde for at komme i mål, og det er jeg utrolig glad for, siger Keld Sommer, afdelingsleder i VKST, der har været med til at stå for koordineringen af saneringerne i området i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og de praktiserende dyrlæger.

Der er i øjeblikket 360 PRRS-negative besætninger, hvilket svarer til, at 97 procent er fri for PRRS. Til sammenligning er det på nationalt niveau 66 procent af de danske grisebesætninger, som er PRRS negative.

Maskinbladet har tidligere taget en status på det første år med PRRS-reduktionsplan, og den kan du læse her.

Et år med PRRS-indsats: Vi har fået en god start

Se også:

Et år med PRRS-indsats: Vi har fået en god start