Lyt til artiklen:

Uændret notering på 12,70 kroner

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Udbuddet af grisekød i Europa er i øjeblikket stigende, og det er helt naturligt det store samtaleemne i øjeblikket.

- Det er en helt normal bevægelse i markedet, men den er kommet senere i år end normalt. Det skyldes formentligt den varme, der havde godt fat i den sydlige del af Europa helt frem til midten af oktober. Udfordringen på den korte bane er, at vi møder en række aktører fra Sydeuropa i markedet, som på nogle varer er meget aggressive på prisen, men indtil videre kan vi stort set holde vores priser, fordi vores salg er bedt funderet, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er især priserne på skinker med ben, der er kommet under pres, og det er det helt typiske billede, når antallet af slagtninger stiger, fordi det både kræver en del mandskab og faste afsætningskanaler at sælge kødet fra udbenede skinker, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

- Vi forventer et forholdsvist stort udbud af kød i Europa, indtil julehandlen for alvor tager fart i den sidste halvdel af november. Samtidig har der været helligdage i Tyskland i den her uge, og det giver altid nogle skvulp i markedet, når både slagtning og produktion står helt stille en enkelt dag, men vi forventer samlet set at kunne holde priserne i de kommende uger, da vi har en god ordrebeholdning, siger Mads Stougaard.

Den tyske slagtesvinenotering er uændret på cirka 15,65 kroner.