Lyt til artiklen:

L&F tvivler på skatteministerens løfte om lavere skat på generationsskifte

00:00
Hastighed: ???x
01:28

Regeringen vil sænke skatten på generationsskifte i virksomheder fra 15 procent til 10 procent fra den 1. januar 2025. Og selv Landbrug & Fødevarer længe har kæmpet for at få afgiften ned, så er organisationens chefkonsulent tilbageholden med at glæde sig.

- Vi ser meget positivt på skatteministerens udtalelse. Dog er der politisk endnu ikke sat noget yderligere i værk, som skulle indikere, at afgiften rent faktisk sættes ned i 2025. Vi vil derfor holde skatteministeren op på hans ord, så vi sikrer at denne ændring bliver en realitet, siger chefkonsulent hos Erhverv hos Landbrug & Fødevarer, Benedikte Boisen Rolighed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun understreger, at L&F fortsat ser store vanskeligheder ved, at der ikke bliver udarbejdet periodiske ejendomsvurderinger.

Lavere skat på generationsskifte i 2025

Se også:

Lavere skat på generationsskifte i 2025

- Bo- og gaveafgiften er en stor del af et generationsskifte. Og da der er udsigt til, at ejendomsvurderingerne ved et generationsskifte (såkaldt § 11-vurdering) vil stige, er det en lille trøst at bo- og gaveafgiften vil falde. §11-vurderingen vil nemlig stadig betyde, at det bliver markant dyrere at generationsskifte, siger hun.