Lyt til artiklen:

Italien indregistrerede færre nye traktorer i første halvår

00:00
Hastighed: ???x
02:19

Tal for salget af landbrugsmaskiner i Italien i første halvår af 2023 viser, at der var et fald i indregistreringer af traktorer og et fald i salget af vogne, mens salget af øvrige landbrugsmaskiner steg.

Forklaringen på faldet i indregistreringer af traktorer er ifølge den italienske landbrugsmaskinorganisation FederUnacoma, at tallene delvist afspejler levering af traktorer, som blev solgt i 2022.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden er en støtteordning udløbet, og mange traktorkunder er ifølge FederUnacoma afventende, fordi de venter på, at der indføres en ny støtteordning.

FederUnacomas markedsanalyseafdeling konkluderer blandt andet på denne baggrund, at der er tale om et betydeligt fald i det det italienske traktormarked i første halvår af 2023, og at faldet reelt er større, end statistikke umuiddelbart viser.

I første halvår blev der i alt indregistreret 10.117 traktorer i Italien, hvilket er et fald på 8,5 procent sammenlignet med samme periode i 2022.

Flere mejetærskere

Antallet af indregistrerede vogne faldt 4,0 procent til 4.160.

Mejetærskersalget udgjorde i første halvår 282 - en stigning på 30,6 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

FederUnacoma opgør traktorer med frontlæsser særskilt. Her er der i første halvår solgt 339 enheder - en stigning på næsten 22 procent, mens salget af teleskoplæssere er steget 16,6 procent til 647 enheder for halvåret.

Verdensmarked i vækst

I de seneste seks år er det globale traktormarked ifølge FederUnacoma steget fra 1,9 millioner traktorer til 2,5 millioner traktorer.

Og værdien af landbrugsmaskinmarkedet opgøres nu på verdensplan til en årlig værdi på 160 milliarder euro. Foruden traktorer omfatter markedet også andre landbrugsmaskiner, udstyr, redskaber, reservedele med videre.