Lyt til artiklen:

Danish Agro satser på hampefrø

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Abonnementsartikel

Danish Agro vil med opkøbet af Møllerup Brands satse på nyt forretningsområde med plantebaserede fødevarer.

Plantebaserede fødevarer er i rivende udvikling, og vi ønsker at gå mere aktivt ind i udviklingen af dette forretningsområde. Målet er, at det skal give værdi for landmænd i forhold til de muligheder, der i første omgang åbner sig omkring konceptavl af hampefrø. Vi glæder os til at udbrede potentialet inden for dette område sammen med jer de kommende år, skriver Danish Agro i sin nytårshilsen til koncernens medlemmer.

Møllerup Brands ved Rønde har specialiseret sig i hampens ernæringsmæssige egenskaber. Møllerup udvikler fødevarer og hudplejeprodukter baseret på hamp dyrket på Møllerups marker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I nytårshilsenen kommer Jørgen H. Mikkelsen, bestyrelsesformand Henning Haahr, koncernchef også ind på køreplanen for det nye år.

- 2022 vil også byde på mange spændende udfordringer, hvor vi fortsat vil fokusere på, hvordan vi forbliver en konkurrencedygtig partner for jer landmænd i vores markeder. I 2022 vil vi arbejde videre med vores koncernstrategi, Stronger Together, der netop fokuserer på en række strategiske prioriteter, herunder samarbejde, udvikling, digitalisering, grøn omstilling, proteiner og plantebaserede fødevarer, skriver Danish Agro.

2021 blev året hvor Danish Agro gik ind på det spanske markedet. Vilomix opkøbte spanske premix- og vitaminvirksomheden Tegasa.

- Vi ser store synergier mellem Tegasa og Vilomix indenfor produktudvikling samt videndeling omkring dyreernæring. Herudover er der synergier på det spanske marked i et samarbejde mellem Tegasa, Vilomix og DanBred, skriver Jørgen H. Mikkelsen og Henning Haahr.