Lyt til artiklen:

Efter utallige klager: Flere tusinde ejendomme kan forblive landbrug

00:00
Hastighed: ???x
01:48

Mere end hver tredje ejer af ejendomme, der er blevet omkategoriseret fra landbrug til villa, har fået medhold i deres indsigelse. Borgernes nye oplysninger til Vurderingsstyrelsen har nemlig resulteret i, at flere tusinde landejendomme fortsat vil blive beskattet som landbrug.

I en pressemeddelelse oplyser Christoffer Marquardt Pahle, der er kontorchef i Vurderingsstyrelsen, at cirka 2.800 ejendomme på landet fortsat vil blive beskattet som landbrug. Indtil nu er der truffet afgørelser i godt to tredjedele af klagesagerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Borgerne kender deres ejendom bedst, og når de bidrager med deres nye oplysninger til os, kan vi som myndighed træffe mere korrekte afgørelser. Det har stor betydning - ikke bare for den enkelte, men faktisk også for hele samfundet, fordi ejendomsbeskatningen dermed bliver så retvisende som muligt. I denne sammenhæng betyder det, at mange ejendomme altså forbliver som landbrug, siger Christoffer Marquardt Pahle.

12.000 har klaget over at deres ejendom har ændret kategori

Se også:

12.000 har klaget over at deres ejendom har ændret kategori

De nye oplysninger handler eksempelvis om, hvilket dyrehold, der rent faktisk er på ejendommen eller om omfanget af dyrkede afgrøder på jorden.

- Vi har forberedt os grundigt på kategoriseringen gennem flere år, men omfanget af borgernes nye oplysninger er kommet bag på os. Vi bruger derfor mange ekstra kræfter på at gøre det her så godt som muligt, selv om mange lige nu måske oplever det som langsomt, siger Christoffer Marquardt Pahle.

Han forventer, at størsteparten af i alt godt 10.000 sager, hvor der er gjort indsigelser, vil blive afgjort inden for nogle uger.

Debat: Urimelig behandling af mindre landbrugsejendomme

Se også:

Debat: Urimelig behandling af mindre landbrugsejendomme