Lyt til artiklen:

Et arbejdsliv med maskiner: Fra fejedreng til 40 års jubilæum

00:00
Hastighed: ???x
02:21

For 40 år siden begyndte den dengang 16-årige Bjarne Tommy Rasmussen sin karriere hos Dansk Maskincenter (tidligere Jelling Maskinforretning). Her i 2023 arbejder han stadig i samme virksomhed og kan nu fejre 40-års jubilæum. Det skriver Dansk Maskincenter på deres hjemmeside.

Efter 1,5 år som fejedreng, blev han lærling, hvor de første opgaver var at udføre eftersyn på gamle mejetærskere sammen med en ældre svend. I 1988 stod Bjarne Tommy Rasmussen med svendebrevet i hånden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange opgaver og kasketter igennem arbejdslivet

Opgaverne på værkstedet har været meget forskellige. Udover arbejdet med mejetærskere, så har der erfarende medarbejder også arbejdet med mærker fra IH og Leyland, som forretningen tidligere havde forhandling af.

Samtidig med opgaverne på værkstedet, har Bjarne Tommy Rasmussen også lært nye medarbejdere op, været selvkørende montør og været på kundebesøg.

Bjarne Tommy Rasmussen har også prøvet rollen som værkfører, og med forhandlingen af Massey Ferguson har arbejdet med traktorer taget til, og de seneste 25 år har han arbejdet med traktorer.

Det, der efter 40 år på samme arbejdsplads står klarest og har haft stor betydning for jubilaren, er sommeraftnerne, der ofte er blevet brugt i marken på at reparere mejetærskere, så de kunne være klar til dagen efter.

- Interesse for landbruget stammede fra mine forældres husmandssted, hvor jeg lærte at gøre alting selv. Jeg så mine forældre, der var dedikeret til deres arbejde og brugte alt den ekstra tid de havde, til at passe landbrug og være selvforsynende, siger Bjarne Tommy Rasmussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Privat bor han i Horsens med sin kone Karin og fire børn. Fritid er der lidt svært at finde tid til, men han kan godt lide at reparere ting, og ferierne bruges på camping.

Det 40-års jubilæum bliver fejret med en reception hos Dansk Maskincenter i Jelling den 23. juni.