Lyt til artiklen:

Bæredygtigt Landbrug har ansat Kim Koch som ny direktør

00:00
Hastighed: ???x
02:52

Abonnementsartikel

Tidligere direktør i Agri Nord og projektchef Kim Koch forfremmes til direktør for Bæredygtigt Landbrug, hvor han det seneste halve år har haft ansvaret for at udvikle foreningens ESG-skabelon.

Nordjyden Kim Koch har det seneste halve år fungeret som projektchef i interesseorganisationen - bl.a. med ansvaret for udvikling af Bæredygtigt Landbrugs ESG-skabelon - og ser efter forfremmelsen frem til at fortsætte i jobbet som direktør og dermed fremadrettet tage sig af såvel det strategiske arbejde som at gøre Bæredygtigt Landbrug mere synlig for omverdenen, skriver Bæredygtigt Landbrug i en pressemeddelelse.

- Jeg brænder både for landbruget og for den sag, som Bæredygtigt Landbrug er sat i verden for at kæmpe og italesætte: At skabe bedre rammevilkår for danske landmænd. Som motto har jeg altid haft: Dansk er bedre. Vi har nogle af verdens dygtigste samt mest innovative og klimavenlige landmænd, siger Kim Koch.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kim Koch er tidligere Agri Nord-direktør og fratrådte sin stilling på grund af beskyldninger om økonomiske uregelmæssigheder. Agri Nord politianmeldte direktøren dengang. Sagen efterforskes stadig af politiet.

Bæredygtigt Landbrug ansætter politianmeldt direktør

Se også:

Bæredygtigt Landbrug ansætter politianmeldt direktør

Den nye direktør for Bæredygtigt Landbrug har mange års erfaring indenfor ledelse, strategi, it/digitalisering og landbrug, og dén kombination efterspørges i landbruget, ikke mindst set i lyset af den massive, aktuelle klimadagsorden, der rammer de danske landmænd. Her bliver data og dets anvendelse et uvurderligt værktøj.

Bæredygtigt Landbrug nåede at have Steen-Flemming Stevns Elmarlund ansat i direktørstillingen fra 1. september 2022 og kun to måneder frem. Men organisationen har ikke været uden ledelse siden. Jørgen Evald Jensen har under hele forløbet været faglig direktør i Bæredygtigt Landbrug.

Erfaring fra IT-branchen

Kim Koch har de seneste 10 år været direktør i to landbrugsrådgivnings-virksomheder og har været med til at udvikle disse til mere synlige og kommercielle organisationer samt formået at integrere viden om data og digitalisering ind i landbruget.

Inden skiftet til landbrugsbranchen var han 27 år i en af Danmarks største it-virksomheder, KMD, heraf de ni år som forretningsdirektør og medlem af direktion og bestyrelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bæredygtigt Landbrugs bestyrelse er sikker på, at foreningen har fundet den helt rette person til at udvikle og lede Bæredygtigt Landbrug strategisk og operationelt ind i fremtiden.

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Kim de seneste seks måneder, og vi har fået en stærk og visionær leder til Bæredygtigt Landbrug, siger formand Peter Kiær.

Kim Koch er tiltrådt og i fuld gang med jobbet som direktør i Bæredygtigt Landbrug.