Lyt til artiklen:

Mand anholdt for tabte kartofler på Storebæltsbroen

00:00
Hastighed: ???x
02:21

Torsdag formiddag har Fyns Politi anholdt en mand i forbindelse med en stor mængde kartofler, der er tabt på Storebæltsbroen.

Et vidne så, at en lastbil tabte eller læssede kartoflerne af på Storebæltsbroen og fulgte efter lastbilen til Korsør, hvor politiet kunne anholde chaufføren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vidnet er i tvivl om, om kartoflerne blev tabt eller læsset af, mens lastbilen kørte på Storebæltsbroen, siger Sunniva Pedersen-Reng, der er pressemedarbejder hos Fyns Politi til Maskinbladet.

Hun fortæller, at manden afviser, at det er en bevidst handling, men at politiet er i gang med at efterforske, hvad der er sket.

Manden er 57 år og er blevet sigtet efter paragraf 252 i straffeloven, som omhandler at skabe fare for andre.

- Vi vil stadig gerne i kontakt med vidner, hvis der er nogen, der har set noget på broen, som kan hjælpe os.

Ifølge politiet ligger der kartofler i vestgående retning mod Jylland over en strækning på mere end en kilometer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tabte kartofler giver problemer på motorvej og Storebæltsbroen

Se også:

Tabte kartofler giver problemer på motorvej og Storebæltsbroen

Efterforsker sammenhæng

Det var ikke kun på Storebæltsbroen, at der torsdag morgen var kartofler på kørebanen. Også på E45 Sønderjyske Motorvej, nord for Kolding er der blevet tabt en masse kartofler.

- Vi ved ikke, om der er nogen sammenhæng mellem de to episoder, men det er klart, at det er noget, vi kigger på, siger Sunniva Pedersen-Reng.

Politiet kan kontaktes på telefonnummer 114.

Ingen sammenhæng med vejafgift

Episoderne med de mange tabte kartofler falder sammen med, at Folketinget i dag skal foretage tredjebehandling af et lovforslag om en ny kilometerbaseret vejafgift for lastbiler. Et lovforslag, der tidligere har ført til, at lastbilchauffører har været ude med store protester, demonstrationer og spærrede motorveje.

Jakob Forman, der er talsperson for vognmænd, som er utilfredse med ny kilometerbaseret vejafgift afviser over for Ritzau, at der er en sammenhæng mellem de tabte kartofler og lovforslaget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ikke den måde, vi arbejder på, og det kommer vi til at tage afstand fra, siger han ifølge TV2.