Lyt til artiklen:

Kartoffel-chauffør fængslet: Det var en politisk sag

00:00
Hastighed: ???x
02:15

Abonnementsartikel

En 57-årig mand fra Give har erkendt, der var tale om en bevidst handling, da han læssede kartofler af på motorvejen og Storebæltsbroen.

Retten i Svendborg besluttede torsdag aften, at en 57-årig chauffør skal varetægtsfængsles i 14 dage. Det skriver TV2.

Politiet mener, at flere gerningsmænd hjalp til, da chaufføren læssede store mængder kartofler af to steder på Storebæltsbroen og et sted på E45 ved Kolding. Derfor krævede anklagemyndigheden den 57-årige fængslet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Manden er blandt andet sigtet for særlig hensynsløs kørsel og for i grov kådhed eller på lignende hensynsløs vis at forvolde nærliggende fare for nogens liv og førlighed, oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Mand anholdt for tabte kartofler på Storebæltsbroen

Se også:

Mand anholdt for tabte kartofler på Storebæltsbroen

Han er sigtet efter straffelovens paragraf 252, som handler om at skabe fare for andre. Overtrædelse af paragraffen kan give en straf på op til otte års fængsel.

Ifølge TV2 mener politiet, at der er flere gerningsmænd på fri fod, blandt andet fordi en sort Volvo fulgte efter lastbilen ud på Storebæltsbroen. Desuden blev der foretaget skift af vogntog flere steder.

Bevist handling

På grund af mistanken om flere gerningsmænd krævede anklageren, at dørene blev lukket til grundlovsforhøret. Noget, som dommeren valgte at lytte til.

Via sin advokat protesterede chaufføren ifølge Fyns Stiftstidende dog mod dørlunkingen, da han gerne ville have pressen tilstede, da der var tale om "en politisk sag."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Politiet vil have kartoffel-chauffør fængslet

Se også:

Politiet vil have kartoffel-chauffør fængslet

Den 57-årige erkendte i retten, at der var tale om en bevist handling, da han læssede kartofler af tre steder, men han mener ikke, at han har gjort det på en hensynsløs måde.

Episoderne med de mange tabte kartofler faldt sammen med, at Folketinget i går skulle tredjebehandle et lovforslag om en ny kilometerbaseret vejafgift for lastbiler. Et lovforslag, der tidligere har ført til, at lastbilchauffører har været ude med store protester, demonstrationer og spærrede motorveje.

Ifølge Avisen Danmark spillede den sigtede en helt central rolle i forbindelse med de landsdækkende blokader.