Lyt til artiklen:

Danish Pig Genetics leverer overskud i et historisk svært år

00:00
Hastighed: ???x
01:25

Abonnementsartikel

Danish Pig Genetics har netop offentliggjort deres årsregnskab for 2022 med et resultat på 1,8 millioner kroner før skat.

Det seneste år har det globale marked for svinekød været ekstra udfordret - blandt andet på grund af krigen i Ukraine, stigende produktionsomkostninger og faldende slagtenoteringer.

Men trods det, så har Vejle-virksomheden Danish Pig Genetics i dag offentliggjort deres regnskab for 2022 med et resultat før afskrivninger, renter og skat på 7,8 millioner kroner og et resultat før skat på 1,8 millioner kroner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- På trods af de nævnte udfordringer, har vi formået at levere et tilfredsstillende resultat i et svært år. Selvom vi naturligvis gerne ville have lavet et større overskud, så vægtede vi vores partnere og kunders forretning højere og lavede ingen prisstigninger på vores genetiske produkter. Derfor er vi tilfredse med at lave et overskud i et år, hvor andre i branchen har haft røde tal på bundlinjen, siger selskabets direktør, Jan Gerber, i en pressemeddelelse.

rich-media-2
Jan Gerber, der er direktør i Danish Pig Genetics, er tilfreds med årets resultat. Foto: Danish Pig Genetics

Selskabet vil i 2023 fortsætte med at investere massivt i både igangværende og nye genetiske projekter, som det også var tilfældet i 2022. Selskabet oplever ifølge direktøren en stor efterspørgsel efter Danish Genetics genetik med et øget fokus på et balanceret avlsprogram, hvor bæredygtighed går hånd i hånd med både effektivitet og robusthed.