Lyt til artiklen:

Kæmpe svineproducent lander mindre tilfredsstillende, men stort overskud

00:00
Hastighed: ???x
01:58

64 millioner kroner på bundlinjen og 325 millioner kroner i egenkapital.

Det kan næsten være svært at forstå, at en af Danmarks største svineproducenter, Martin Lund Madsen, ikke har hænderne over hovedet og smil op til ørerne på grund af det seneste regnskab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men selv om det er en fremgang i forhold til året før, betegnes regnskabet for MLM Group som mindre tilfredsstillende.

En stor del af væksten skyldes nemlig et opkøb af en mælkebedrift i Slovakiet, der alene står for 13,2 millioner kroner.

Samtidig har svinepest, et proppet svinemarked og et dårligt bytteforhold gjort det sværere at drive landbrugsvirksomhed, lyder det i ledelsesberetningen.

- Svinepest har påvirket eksporten af svinekød fra Europa negativt, og det indre marked har været overforsynet med svinekød. Covid-19 har medført leveringsproblemer, og priserne på råvarer er steget, hvilket har medført et dårligt bytteforhold på svineproduktionen. Generelt er risikoen ved at drive landbrugsvirksomhed steget markant i 2021, og driftsresultatet korrigeret for engangsindtægter i 2021 står ikke mål med den risiko.

Derfor forventer man også et dårligere resultat i 2022.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Forventningerne til 2022 er at der fortsat er stor usikkerhed på afregningspriserne og priserne på råvarer til koncernen. Bytteforholdet forventes at være under pres i 2022, og resultatet forventes at være væsentligt under det realiserede i 2021.

De svære forhold for svineproducenter kan også aflæses i regnskabet hos Ny Endrupholm, Lund Madsens datterselskab og Danmarks største svinegård.

Her faldt bundlinjen fra 19,2 millioner kroner til 6,4 millioner kroner.