Lyt til artiklen:

Så stoppede prisstigning på grisekød

00:00
Hastighed: ???x
02:09

I denne uges markedsberetning skriver Danish Crown, at der ikke er meget fart i det europæiske marked for grisekød, men et lavt udbud af varer sikrer lige nu stabile priser.

- I øjeblikket bliver der snakket mere om vejrudsigter end om priser i markedet. Alle sidder med blikket stift rettet mod udviklingen i temperaturerne i både Nordeuropa, Frankrig og Italien, for det er en ændring i vejret, der skal til for at skubbe til efterspørgslen over hele Europa, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salget af de ferske vare forløber stille og roligt, men med meget kort horisont, fordi stort set alle aktører i forædlingsindustrien har fokus på at holde deres lagre på et lavt niveau.

Eksporten af frosne varer ud af Europa er også stabil. Det er fortsat en kamp at drive priserne op, da både brasilianske og amerikanske slagterier er meget aggressive på prisen lige nu efter store fald i prisen på levende grise i begge lande.

Efter slagterilukning: Noteringen stiger igen

Se også:

Efter slagterilukning: Noteringen stiger igen

- På den ene side møder vi skarp konkurrence nogle steder, omvendt er kunderne også meget opmærksomme på ikke at kappe båndene til os. Vi indgår løbende nye aftaler til acceptable priser, men efterspørgslen er ikke så stor, som vi kunne ønske os, siger Mads Stougaard.

Slagtesituation

Tilmeldingen til indeværende uge blev som forventet i prognosen, og med en god kapacitet betyder det, at der er fremrykket 16.000 grise fra uge 18.

Puljegrise runder højeste niveau nogensinde

Se også:

Puljegrise runder højeste niveau nogensinde

Den kommende uge er kortere grundet 1. maj mandag og St. bededag fredag, hvor alle anlæg holder lukket. Det betyder, at der med den forventede tilmelding vil blive behov for at udsætte cirka 20.000 grise til uge 19.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For søernes vedkommende er der fremrykket 165 til slagtning i denne uge. Skærbæk holder ligesom de øvrige anlæg lukket mandag og fredag, og derfor forventes det, at der skal udsættes cirka 375 til uge 19.

Ovenstående plan forudsætter, at slagterierne ikke rammes af større tekniske nedbrud, samt en tilmelding på niveau med Danish Crowns prognose.

Også prisen på søer er uændret.