Lyt til artiklen:

Nyt ulvepar har formentligt etableret sig i Danmark

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Alting peger på, at der nu er fem ulvepar i Danmark. Det vurderer forskerne bag den danske ulveovervågning på baggrund af optagelser fra vildtkameraer i Klosterhede-reviret i Vestjylland.

Det skriver Miljøstyrelsen på sin hjemmeside

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det formodede par blev første gang registeret den 26. januar 2023 tidligt om morgenen, og igen om aftenen. Siden er de set på natoptagelser fra andre vildtkameraer i området både den 28. januar og 12. februar 2023.

De to ulve på optagelserne løber tæt efter hinanden, og det indikerer kraftigt, at der er tale om en han og en hun, vurderer videnskabelig chef ved Naturhistorisk Museum, Kent Olsen.

- Når ulve færdes sammen, er der typisk tale om nært beslægtede individer som for eksempel søskende, forældre med afkom eller par. Derfor er der meget stor sandsynlighed for, at vi her har at gøre med en ny pardannelse, siger han.

Formentligt nyt ulvepar ved Ulfborg: Nyt ulvekuld kan også være på vej

Se også:

Formentligt nyt ulvepar ved Ulfborg: Nyt ulvekuld kan også være på vej

Enlig han i tre år

Siden februar 2020 har Klosterhede-reviret været besat af en enlig hanulv, som er indvandret fra et område i Niedersachsen cirka 50 kilometer sydøst for Hamburg. Han har i tre år været enlig, men har altså nu - sandsynligvis - fået en mage.

Derfor arbejder den nationale ulveovervågning nu på at fastslå identiteten på begge ulve. Frivillige vil derfor lede efter frisk ulveafføring på vejene i reviret og indsamle DNA-spor i form af spytprøver fra bidmærker på døde dyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De to ulve har desuden fundet sammen i parringstiden, der ligger fra slut februar til start marts. Hvis den formodede hunulv er kønsmoden, vil der derfor kunne være hvalpe allerede i år.

Ulve er drægtige i cirka ni uger, og de fleste hvalpe kommer derfor til verden i begyndelsen af maj, nogle dog allerede i april.

Der er i øjeblikket formentlig 29 ulve i Danmark.