Lyt til artiklen:

ØkologiRådgivning Danmark får ny direktør

00:00
Hastighed: ???x
03:12

Abonnementsartikel

Claus Østergaard er pr. 1. marts ny direktør for Økologirådgivningen Danmark. Han afløser Erik Andersen på posten.

Den nye direktør kommer med massiv indsigt i og erfaring med både ledelse og økologi.

- Jeg ser virkelig frem til udfordringen. Vi arbejder hele tiden med at udvikle vores rådgivning, så vi fortsat kan skabe endnu mere værdi for vores kunder, siger Claus Østergaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette er blot ét af i alt tre områder, han kommer til at sætte fokus på. Samtidig er målet at udvikle økologien generelt i Danmark, skriver Sagro i en pressemeddelelse.

- En forudsætning for det er, at vi fortsat sikrer et stort engagement og høj faglighed blandt vores medarbejdere. Det er utrolig vigtigt at samle og styrke kompetencerne i økologirådgivningen. Det er en del af visionen for ØkologiRådgivning Danmark, siger Claus Østergaard.

Han kommer fra en stilling som plantechef i ØkologiRådgivning Danmark, som han har haft siden 2016. Han er uddannet cand.agro. fra Landbohøjskolen og har 25 års erfaring med rådgivning og projektudvikling indenfor økologi, bl.a. i Økologisk Landsforening.

Kvægchef

Det er derfor en direktør, som kommer med massiv indsigt i og erfaring med både ledelse, faglig rådgivning og økologi generelt. Claus Østergaard afløser Erik Andersen, som har været direktør siden 2018.

- Jeg vil gerne takke Erik for mange års godt samarbejde, som altid har været godt, frugtbart og tillidsfuldt, siger Claus Østergaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men heldigvis skal Erik Andersen ikke ret langt væk, for han forbliver i ØkologiRådgivning Danmark, men nu som rådgiver og kvægchef.

- I bestyrelsen er vi enormt glade for, at vi har været i stand til at gennemføre et stærkt ledelsesskifte mellem Erik og Claus. Og vi er glade og taknemmelige for, at Erik brænder så meget for økologien, at han vil fortsætte som rådgiver og kvægchef. Vi skylder Erik en kæmpestor tak for hans utrættelige arbejde som økologientreprenør, og han har sat et meget flot og respekteret aftryk i branchen. Under hans ledelse og dedikerede medarbejdere er ØkologiRådgivning Danmark blevet landets stærkeste økologiske rådgivningsvirksomhed, siger formand for bestyrelsen i ØkologiRådgivning Danmark, Torben Jensen.

ØkologiRådgivning Danmark blev dannet i 2015, da Økologisk Landsforenings rådgivning og det daværende Jysk Økologi i Jysk Landbrugsrådgivning fusionerede, og i den proces var Erik Andersen en af de centrale skikkelser. Han startede som kvægchef og blev i 2018 direktør.

- Jeg er utroligt glad for mine år som direktør, og jeg er stolt af de resultater, vi har opnået sammen. Og jeg takker for den store tillid, jeg er blevet vist i min tid som direktør. Jeg har nu valgt at prioritere min tid og mine indsatser anderledes. Det betyder at jeg kan bruge mere tid på min familie, herunder mine 4 børnebørn. Jeg brænder stadig for økologien og kvægrådgivningen, og derfor vil jeg fortsætte som rådgiver og kvægchef, siger Erik Andersen.

ØkologiRådgivning Danmark er landets største rådgivningsvirksomhed inden for økologisk landbrug. Man rådgiver cirka 30 procent af de økologiske kvægbrug og varetager planterådgivningen på cirka 30 procent af det økologiske areal.