Lyt til artiklen:

118 millioner på vej til grøn omstilling af fødevareerhvervet

00:00
Hastighed: ???x
01:41

Der var stor rift om tilskud fra Grønt Udviklings & Demonstrationsprogram (GUDP). Samlet var der søgt tilskud på over 450 millioner kroner fra 61 forskellige projekter.

Men da den anden ordinære ansøgningsrunde for 2022 er lukket, har GUDP givet folkene bag 18 projekter besked om, at de skal finde arbejdshandskerne frem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den store fællesnævner for de 18 nye projekter er, at hvert enkelt vil bidrage til en mere grøn og bæredygtig fødevareproduktion. Men selvom afsættet er det samme, så er projekterne yderst forskelligartede, og endemålene vidt forskellige, skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

GUDP-støttekroner har stor effekt for grønne projekter

Se også:

GUDP-støttekroner har stor effekt for grønne projekter

Projekterne vil tage fat på alt fra udvikling af klimaneutrale fødevarer, bedre udnyttelse af sidestrømme, optimering af biogasanlæg, forbedring af klovsundhed, præcisionsavl til gødning, elektrisk ukrudtsbekæmpelse og måleinstrumenter til detektion af PFAS.

- At projekterne spænder over så bred en kam, afspejler netop formålet med GUDP, der er sat i verden for at støtte udviklingsprojekter inden for hele fødevaresektoren i Danmark, på tværs af hele værdikæden, lyder det i pressemeddelelsen.

Målet for GUDP er at støtte projekter, der bidrager med konkrete løsninger på de miljø- og klimaudfordringer, samfundet står over for. Det opnås blandt andet gennem programmets to årlige, ordinære ansøgningsrunder.

Se hvilke 18 projekter, der har fået tilskud her.