Lyt til artiklen:

Mink på vej til Danmark

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Fra årsskiftet var det igen tilladt at drive minkfarm i Danmark. To uger efter forbuddet mod minkavl blev ophævet er den første minkfarm i Thyholm klar til at modtage mink fra Finland, oplyser Foreningen Danske Mink.

Formand for foreningen, Louise Simonsen, holder kortene tæt ind til kroppen og vil på nuværende tidspunkt ikke oplyse, præcis hvor minkene lander og hvor mange mink, der kommer til Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Statens Serum Institut har vurderet, at minkene ikke længere udgør en smitterisiko for folkesundheden. Alligevel skal Fødevarestyrelsen udtage cirka 60 svælgprøver fra hver besætning om ugen.

Antal af personer med adgang til virksomheden begrænses mest muligt, og der føres fortegnelse over besøgende i virksomheden.

Myndighederne stiller også en lang række krav til smittebeskyttelse af medarbejderne for at forhindre smitte fra dyr til mennesker.

13 minkvirksomheder har søgt dvaleordning med henblik på muligheden for at genåbne erhvervet.

Minkavler Martin Korsbæk, Korsbæk Mink ved Fjerritslev, er en af de 13 avler, der har bestilt 600 avlsdyr i Finland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilbage i september i sidste år udtrykte han bekymring for SSIs krav til svælgprøver som betingelse for minkproduktion.

- 60 ugentlige svælgprøver er totalt overdrevet, 3120 prøver på ét år, svarende til, at ud af de 600 mink, jeg har bestilt, skal testes mere en fem gange om året. Der er perioder i minkernes cyklus hvor det er meget problematisk at teste levende mink, i implantation, når de er drægtige, samt når de har små hvalpe, som er afhængige af at moren ikke bliver stresset, sagde Martin Korsbæk.

Martin har mod på minkerhvervet

Se også:

Martin har mod på minkerhvervet