Lyt til artiklen:

Kring Agro vælger Bredal med stor frihøjde

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Abonnementsartikel

Frank Lorentsen fra Kring Agro har valgt Bredals nye kalk- og gødningsspreder, der er forberedt til hjul med ekstra store diameter. På årets Agromek i Herning fortæller han om baggrunden for valget.

- Som erstatning for vores gamle spreder var vi ude og sondere markedet for en ny gødnings-/kalkspreder til vores 2.000 ha med planteavl, fortæller Frank Lorentsen, markdriftschef hos Kring Agro ved Fredericia.

Valget faldt på den nye Bredal K110 XESC kombinerede kalk- og gødningsspreder, som har danmarkspremiere på Agromek 2022 i Messecenter Herning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Om baggrunden for investeringen, fortæller han på Bredals stand:

- Vi skulle bruge en kombineret kalk- og gødningsspreder, fordi jeg ønsker at holde begge dele in-house, oplyser Frank Lorentsen og uddyber: En vigtig grund til valget er, at den kan udstyres med ekstra store hjul, så den har en stor frihøjde, passer ind i vores system og kan køre med samme størrelse hjul som traktoren.

- Og så var det selvfølgeligt vigtigt, at den har gradueret tildeling og dermed kan arbejde med tildelingskort, som vi altid bruger, siger markdriftschef Frank Lorentsen, der glæder sig til at tage sprederen i brug i det nye år.

Maksimal frihøjde på 80 cm

Den nye K110XESC er en bugseret kalk- og gødningsspreder, der kan arbejde med en hjuldiameter på op til hele to meter, hvilket giver en frihøjde på 80 cm.

K110XESC har spredebredder på op til 30 meter for kalk og 48 meter for kunstgødning, og dermed passer den fint ind hos Kring Agro, hvor de arbejder med 30 meter plejespor, og hvor det er nyt, at en kalkspreder også kan arbejde inden for rammerne af plejesporene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye Bredal-model har ISOBUS-opkobling og imødekommer Kring Agros krav til gradueret gødskning, skelspredning, kilespredning og restbreddespredning, og så kan den arbejde med tildelingskort til både kalk og kunstgødning.

- Kring Agro er ny kunde hos os. Jeg er naturligvis glad for at en stor og professionel virksomhed som Kring Agro vælger vores løsning, og vi glæder os til det fremtidige samarbejde, siger Jacob Bangsgaard fra Bredal.

Hos Bredal har de store forventninger til den nye spreder med de store hjul, der på Agromek-standen står side om side med bl.a. de velkendte F2- og F10-spredere til præcisionsspredning og Bredal SG/S-sprederen til sand og salt.