Lyt til artiklen:

Danmarkspremiere på ny selvkørende gyllenedfælder til Agromek

00:00
Hastighed: ???x
02:38

Det var ikke 100 procent planen at OXBO'en skulle have været til Agromek og vises frem som en verdenspremiere på en messe. Farverne virker bekendte, men det er fordi det "er" en Ploeger vi har med at gøre. Ploeger har bare helt skiftet navn til OXBO på alle deres maskiner fremover.

Maskinen kommer lige nede fra fabrikken, og gør sin første indtræden på dansk grund ved Agromek. Der er gode forventninger fra importørerne om at få den ud at køre på dansk grund, og det vil vi se til kommende sæson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Der er mulighed for at køre i dogwalk. Foto: Esben Henneberg Nielsen.

Lavet på kendte komponenter

For præcis et år siden meldte OXBO ud, at de kom med en toakslet selvkørende gyllenedfælder, og nu rammer den Danmark og Agromek. Den lægger sig godt op af konkurrenterne fra Holmer med Terra Variant 650 og Vredo VT5536.

AT5104 er lavet over mange kendte og gennemtestede komponenter som vi kender Ploeger/OXBO for.

AT5104 er på 22 m3 og har luftaffjedring i kabinen og hydraulisk affjedring i forakslen. Den er udstyret med den nye ZF eccom 5,5 varioen, og en solid Scania DC13 motor på 550 hk. Den er mekanisk dreven og det skal give en god brændstoføkonomi. Akslerne kommer fra Kessler og er med luftregulering.

Maskinen kan fås med en lappumpe som standard i 9 kubikmeter Börger pumpe, men kan også fås i 12 kubikmeter pumpe.

På læssekranen er der monteret en booster pumpe "Superloader-system" for hurtigt læsning. Der er også monteret snitter til snitning af halm og andre materialer under læsningen. Der vil komme en dansk kran, der kan nå længere ned i tanken, om ikke så længe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
En roterende lappumpe/Börgerpumpe i 9/12 kubikmeter kan fås. Foran pumpen er der en Vogelsang-skærer, for at forhindre skader, og for at optimere flowet. Foto: Esben Henneberg Nielsen.

Der kan køres i dogwalk direkte i foragerautomatikken med automatisk ind/udklap af læssekran.

Vægtfordelingen ligger på 50/50 med nedfælderen på og skal give den bedste køreoplevelse og vægt fordelt til trækkraft.

Noget andet er de specielle Mitas VF - 1000/65 R32"ballondæk", der ikke er mange andre der kør med. De er speciel lavet til selvkørende, og kan køre med meget lav dæktryk, med mange kilo overført til dækket. Det skaber en rigtig stor trædeflade og god komfort. Dækkene passer derfor godt til den selvkørende, luftregulering og dogwalk systemet som OXBO'en kører med lyder det i følge OXBO selv.

Maskinen er klar til præcisionskørsel, med markkort og NIR-teknologi.

Se OXBO AT5104 LNMS til Agromek i Boksen.

rich-media-6
Kendt Claas kabine med armlæn og terminal. Der er kommet ekstra pedaler i til kørsel med fødderne. Foto: Esben Henneberg Nielsen.
rich-media-7
Billeder af hvordan den "Danske pumpekran" kommer til at se ud. Foto: Esben Henneberg Nielsen.