Lyt til artiklen:

Omsætningsfremgang hos Grimme

00:00
Hastighed: ???x
01:44

Trods flere udfordringer formåede den tyske maskinproducent Grimme at højne omsætningen i 2021.

Det fremgår i en meddelelse, koncernen har sendt ud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Omsætningen steg således med ni procent fra 509 til 557 millioner euro. Det til trods for, at 2021 har budt på coronaudfordringer, mangel på kvalificeret arbejdskraft og eftervirkninger af Brexit, skriver Grimme.

På trods af manglen på arbejdskraft er medarbejderstaben alligevel vokset fra 2.700 til over 2.850 medarbejdere på verdensplan.

Grimme skriver endvidere, at der i 2022 er der et ekstraordinært antal faktorer, der påvirker forretning på verdensplan. Først og fremmest har krigen i Ukraine og de tilhørende omfattende sanktioner en massiv indvirkning på erhvervslivet i Rusland og Ukraine. Takket være den store efterspørgsel på verdensplan kunne manglerne i Rusland og Ukraine stort set kompenseres.

Derudover skulle der tages højde for produktionstab på grund af Corona-pandemien, hvilket havde en negativ indvirkning på leveringstiderne. Indkøb af reservedele på verdensmarkedet er meget vanskeligt og vil fortsat give problemer på mellemlang til lang sigt. De høje prisstigninger på råvarer, leverandørdele, energi samt stigningerne i løn- og lønsektoren førte også til prisstigninger hos Grimme.

På trods af udfordringerne forventer Grimme samlet set en positiv udvikling af salg og indtjening hos alle produktionsvirksomheder. Skulle der ske yderligere eskaleringer på verdensplan, så kan uforudsigelige og massive effekter ikke udelukkes, hvilket kan have en stærk negativ indvirkning på forretningsudviklingen.