Lyt til artiklen:

Medie: Svineproducent tilbød ukrainsk flygtning 90 kr. i timen- Svineproducent afviser alle anklager

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Opdateret med kommentar fra Knud Kjær Knudsen.

En af landets største svineproducenter, Knud Kjær Knudsen, har ifølge Fagbladet 3F tilbudt en ukrainsk flygtning 90 kroner i timen før skat for at passe hans grise.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sammen med en ukrainsk journalist, Kateryna Qader, kontaktede Fagbladet 3F Knud Kjær Knudsen under dække af, at hendes søster ville søge arbejde. Her fik hun tilbudt 90 kroner før skat, skriver Fagbladet 3F.

Knud Kjær Knudsen afviser dog alle anklagerne.

- Der er en, der ringer til mig og siger, at hendes søster, som er ukrainsk flygtning, har brug for et job. Og hun kan ikke et kluk engelsk, så derfor ringer søsteren. Hun har to børn, og hun søger en indkomst. Jeg svarer, at jeg ikke har brug for nogen, og at jeg ikke ansætter folk, der ikke kan engelsk eller kan arbejdet, men at jeg lige vender det med min driftsleder, siger han.

- De ringer så tilbage en uge efter, hvor jeg fortæller, at jeg ikke kan tilbyde hende noget, da hun aldrig har set en gris. Hun pressede på, og jeg tænkte, jeg gerne ville hjælpe en ukrainsk flygtning med at komme i gang i Danmark. Hun spurgte, hvad hendes søster ville kunne få i løn, og jeg sagde 90 kroner. Men hver gang, jeg taler med en ukrainsk flygtning, er det efter skat. De ved jo ikke, hvor meget de skal betale i skat, siger han.

- Det er en fiktiv person, som jeg aldrig har mødt eller snakket med, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at han har mange ukrainere ansat på bedriften, og at han har sendt både penge og biler til Ukraine i forbindelse med krigen.