Lyt til artiklen:

Ny ansøgningsrunde til multifunktionel jordfordeling

00:00
Hastighed: ???x
01:44

Abonnementsartikel

Til efteråret åbner endnu en ansøgningsrunde til multifunktionel jordfordeling. Landbrugsstyrelsen opfordrer til at forberede ansøgninger allerede nu.

I øjeblikket er ni forskellige projekter indenfor multifunktionel jordfordeling i gang, og Landbrugsstyrelsen har yderligere gang i forundersøgelser på to projekter.

Multifunktionel jordfordeling er, hvor landbrugsjord omlægges til skov, natur, vådområde, eller byttes med andre landmænd for en mere effektiv landbrugsdrift. Og flere kan komme med.

Det skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Der har indtil nu været afholdt fem ansøgningsrunder til multifunktionel jordfordeling. Femte ansøgningsrunde fandt sted i foråret 2022, hvor styrelsen modtog to ansøgninger om jordfordeling af ca. 700 ha.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I femte runde var der afsat midler til jordfordeling af ca. 2.000 ha. Det betyder, at der vil være ekstra midler at søge om ved ansøgningsrunden i efteråret 2022. Styrelsen overfører nemlig den ubrugte pulje til sjette ansøgningsrunde.

Sjette ansøgningsrunde af ordningen for multifunktionel jordfordeling åbner 15. september 2022 og er åben for ansøgninger frem til og med 31. oktober 2022. Sjette ansøgningsrunde indeholder midler til jordfordeling af ca. 3.300 ha, hvilket inkluderer de ekstra midler fra femte ansøgningsrunde.

Landbrugsstyrelsen opfordrer til, at man går i gang med at forberede ansøgningen allerede nu, hvis man har planer om at indgå i et projekt.

Det er kommuner og Naturstyrelsen, der i samarbejde med lokale lodsejere og øvrige interessenter kan søge om at få gennemført en fri, multifunktionel jordfordeling.