Lyt til artiklen:

Ansøgningsrunden for multifunktionel jordfordeling åbner igen til efteråret

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Abonnementsartikel

Kommuner og Naturstyrelsen kan med fordel begynde af forberede ansøgning til multifunktionel jordfordeling allerede nu.

Fjerde ansøgningsrunde af ordningen for multifunktionel jordfordeling åbner 15. september og er åben for ansøgninger frem til og med 31. oktober 2021. Fjerde ansøgningsrunde indeholder midler til jordfordeling af minimum 1.500 hektar.

Det skriver Landbrugsstyrelsen på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ansøgere, der har planer om et multifunktionelt projekt, kan med fordel gå i gang med at forberede ansøgningen til en fri, multifunktionel jordfordeling allerede nu. Du er velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsen for evt. spørgsmål og afklaringer i forbindelse med arbejdet med ansøgningen eller ordningen, lyder det på hjemmesiden.

Det er kommuner og Naturstyrelsen, der i samarbejde med lokale lodsejere og øvrige interessenter kan søge om at få gennemført en fri, multifunktionel jordfordeling. Jordfordelingen skal være et led i et lokalt, multifunktionelt projekt, hvor landbrugsdrift, natur, miljø, klima, landdistriktsudvikling og friluftsliv, tænkes sammen.

Der har indtil videre været tre ansøgningsrunder til multifunktionel jordfordeling. Tredje ansøgningsrunde fandt sted i foråret 2021, hvor Landbrugsstyrelsen modtog tre ansøgninger om jordfordeling af ca. 2.800 ha. I tredje runde var der afsat midler til jordfordeling af ca. 2.000 ha. To projekter har modtaget betinget samtykke, hvor Landbrugsstyrelsen nu vil gå i gang med en forundersøgelse.