Lyt til artiklen:

Flere penge i puljen til jordfordeling

00:00
Hastighed: ???x
01:35

Fra i dag, den 15. september, og frem til den 31. oktober 2022

Halvanden måned frem kan kommuner og Naturstyrelsen igen søge om at få gennemført en såkaldt fri multifunktionel jordfordeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er den sjette ansøgningsrunde for multifunktionel jordfordeling, som nu igen er åben, og i denne ansøgningsrunde er der midler til at jordfordele cirka 3.300 hektar, hvilket er mere end tidligere runder, da der er midler tilbage fra femte ansøgningsrunde.

Kommuner og Naturstyrelsen kan søge om at få gennemført en fri multifunktionel jordfordeling, som skal være med til at realisere et projekt, hvor forskellige interesser sammentænkes. Det er et krav, at projektet er lokalt forankret, og at der i ansøgningen kan dokumenteres overvejende tilslutning til projektet fra lodsejere og andre lokale interessenter.

Jordfordeling er i gang

Der har indtil videre været fem ansøgningsrunder, hvor ni projekter har fået endeligt samtykke til en multifunktionel jordfordeling, og fire projekter har betinget samtykke til en multifunktionel jordfordeling.

Formålet med ordningen er at gennemføre multifunktionelle jordfordelinger, som er med til at realisere projekter, hvor landbrugsproduktion bliver tænkt sammen med andre tiltag. Det kan f.eks. være tiltag som forbedring af vandmiljø og drikkevand, drivhusgasreduktion, beskyttelse af Natura 2000 og bilag IV-arter, klimatilpasning, skovrejsning, biodiversitet og natur, økologisk landbrug og lokalt friluftsliv.