Lyt til artiklen:

Rekordregnskab fra Agco: Omsætning steg mere end 20 procent

00:00
Hastighed: ???x
02:09

Omsætningsfremgangen blev markant i 2021 for Agco-koncernen. Stigningen blev næsten to milliarder dollar til 11,138 milliarder dollar, svarende til 21,7 procent, og selv når der korrigeres for ufordelagtige kursudsving, er fremgange hele 19,6 procent.

Det er særligt i Nordamerika, at Agco henter omsætningsfremgangen med en flot slutspurt i årets sidste tre måneder. Her steg omsætningen med hele 39,1 procent, mens fremgangen var betydeligt mere moderat i blandt andet Europa og Mellemøsten, hvor fremgangen blev 4,3 procent i fjerde kvartal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Agco har også opnået en solid fremgang i driftsindtjeningen, som steg fra knapt 600 millioner dollar til en milliard dollar.

Resultatet før skat og andel i tilknyttede selskaber blev 944,3 millioner dollar mod 562 millioner dollar i 2020 og efter skat med videre lyder nettoresultat på 897 millioner dollar, hvilket er mere end en fordobling i forhold til året før.

Resultatet for 2021 er tilfredsstillende for Agco-koncernens topchef Eric Hansotia:

- Agco leverede et rekordresultat i 2021, som i særlig grad blev påvirket af et betydeligt højere salg og højere fortjeneste sammenlignet med 2020, siger han.

- Vores præstation var understøttet af forbedret global brancheefterspørgsel samt fokuseret eksekvering af Agcos team, som overgik salgsmålene på trods af store udfordringer i forsyningskæden. Samtidig blev fortjenesten øget til 9,1 procent af nettoomsætningen takket være vækst i salget og en prissætning, som kompenserede for et inflationspres på omkostningerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udsigten for 2022 er i øvrigt et fortsat pres på forsyningskæderne hele året. Alligevel forudser Eric Hansotia både vækst i salget og fortjenesten på grund af en positiv trend i efterspørgslen fra landbruget.