Lyt til artiklen:

Omsætningen stiger trods forsyningsproblemer

00:00
Hastighed: ???x
02:29

Abonnementsartikel

Agcos omsætning steg med 9,1 procent i regnskabet for tredje kvartal sammenlignet med samme kvartal i 2020.

I tredje kvartal omsatte Agco - selskabet bag mærker som Fendt, Massey Ferguson og Valtra - for 2,7 milliarder dollar, hvilket er en fremgang på 9,1 procent i forhold til samme kvartal i 2020. Hvis omsætningstallene renses for valutakursudsving, er omsætningsfremgangen dog kun 7,5 procent.

Ser man samlet på årets tre første kvartaler, udgør omsætningen 8,0 milliarder dollar, hvilket er en stigning på hele 24,1 procent i forhold til de første tre kvartalers omsætning i 2020. Men når omsætningsfremgangen korrigeres for valutakursudsving, bliver omsætningsfremgangen reduceret til 19,6 procent, hvilket dog fortsat er en ganske stor omsætningsvækst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indtjeningen er også steget. I første kvartal var indtjeningen før skat og andel i delvist ejede selskabers overskud 236,6 millioner dollar. Det er en fremgang i forhold til 205,1 millioner dollar i tredje kvartal i 2020. Set samlet for årets første ni måneder er resultatfremgangen endnu mere markant, nemlig fra 370,8 millioner dollar til 690,4 millioner dollar. Efter skat og andele i andre selskabers overskud er 614,9 millioner dollar.

Udfordringer med forsyninger

Agcos topchef, Eric Hansotia, forklarer det gode resultat med fremgang i både salg og indtjening med en stærk operationel eksekvering og en robust efterspørgsel. Desuden er forskellen på indtægter og omkostninger forbedret i tredje kvartal.

- Agco står fortsat over for hidtil usete forstyrrelse af både forsyningskæder og logistik og omkostningerne stiger til både materialer og fragt, siger Eric Hansotia.

- Begrænsninger i forsyningskæderne er forstærket i de seneste uger, hvilket begrænser vores evne til at imødekomme både produktions- og salgsforudsigelser. Vi har fokus på at minimere påvirkningen af disse forstyrrelser for fortsat at kunne levere en stærk helårsvækst i både omsætning og indtjening, siger Eric Hansotia.

- De globale markedsforhold er fortsat positive, og landbrugets økonomi tillader landmændene at opgradere og udskifte den aldrende maskinpark, siger han og tilføjer, at ordrebeholdningen på nuværende tidspunkt er betydeligt større end på samme tidspunkt sidste år, siger Eric Hansotia.