Lyt til artiklen:

100 unge landmænd er med på rejsen mod grøn omstilling

00:00
Hastighed: ???x
01:51

Mandag den 22. november åbner fødevareminister Rasmus Prehn Landbrugskonferencen: Nye veje - nye muligheder. Mere end 300 landmænd og landmænd under uddannelse har meldt sig til at deltage i konferencen, der skal inspirere, præsentere muligheder og så frø, der ruster den enkelte landmand til at finde sin egen vej ind i fremtiden, skriver Velas i en pressemeddelelse.

Landbruget står ved en skillevej, hvor alle veje fører mod grøn omstilling, men hvordan? Hvad skal der til? Hvad kommer fremtiden til at byde på? Det er er nogle af de spørgsmål, topfolk inden for landbruget og eksperter vil komme med deres bud på til Landbrugskonferencen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er i gang med et nyt kapitel om dansk landbrug, som kræver en kæmpe indsats af alle, der producerer fødevarer. Vi har skruet et program sammen, der både taler til den etablerede landmand og landmanden under uddannelse, og jeg er rigtig glad for den store tilslutning, vi oplever. Op mod 100 elever fra vores landbrugsskoler deltager. Det er rigtig stærkt. De unge landmænd er vores fremtid og er på vej ind i et erhverv med både gordiske knuder og enestående muligheder. Konferencen skal være med til at vise vejen, siger formand for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen, der er initiativtager til konferencen.

Konferencen er arrangeret af ni landbrugsforeninger fra Fyn og det midt- og østjyske og foregår på Hotel Pejsegården i Brædstrup.

Bag konferencen står:

Familielandbruget MIDT-jylland, L&F Centrovice, Landboforeningen Kronjylland, Landboforeningen Midtjylland, Landboforeningen, Odder-Skanderborg, Samsø Landboforening, Vejle-Fredericia Landboforenin, Østjydsk Familielandbrug Østjysk Landboforening.