Abonnementsartikel

Fåreavler Jørgen Blazejewicz, Storålam, har mistet langt over 200 får de sidste tre år under ulveangreb. For få dage siden angreb ulven igen og dræbte tre får. 

I den seneste måned har der været tre angreb ved Sørvad - lige uden for den vestjyske ulvezone. Alle tre gange er det drægtige får fra Storålam, der er angrebet.

I dag var vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen, Naturstyrelsen, forbi for at undersøge et af fårene og tage DNA. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Angrebene på fårerne er sket ved Sørvad udenfor ulvezonen. Illustration: Erik Poulsen. 

- Fåret er helt typisk bidt i struben, som vi har oplevet flere gange. Vildtkonsulentent sagde da også: Det har vi set før, fortæller fårehyrde hos Storålam, Peter Helen. 

Ved det første angreb 26. marts kostede det to drægtige får livet, og yderligere to drægtige omkom 4. april. Ved begge angreb har Naturstyrelsens vildtkonsulent, ifølge fåreavler Jørgen Blazejewicz, betegnet det som "typisk ulv".

De dræbte får er bidt voldsomt i struben, hvorefter der var ædt af brystfedtet. 

En anden fåreavler har mistet får ved fire nærliggende angreb omkring Vind i januar, februar og marts, fortæller Erik Poulsen, Redaktør af Facebook-siden: Her er ulven i Danmark.

rich-media-3
Her er kortet over de to ulvezoner i Danmark. Angrebene mod Storålam er sket i den første ulvezone i Vestjylland. Illustration: Naturstyrelsen. 

Sørvad ligger få kilometer fra Stråsø Plantage i ulvezonen, hvor et ulvekoppel bestående af et forældrepar og fem hvalpe holder til. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fåravlerne får erstatning for de døde dyr - også selv om angrebet er sket uden for ulvezonen. 

Kun fåreavlere inden for ulvezonen kan få tilskud til ulvesikre hegn.