Holstebro Struer Landboforening markerer i år 200 år i fødevarernes tjeneste.

En lang række aktiviteter er sat i søen hen over året, og en del af dem er også ramt af virkningerne af indsatsen mod smittespredning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forbindelse med påsken besluttede foreningen derfor at tage et nyt initiativ - nemlig at glæde nogle af dem, der måske ikke kan samles - eller ikke engang kan komme ud i disse dage.

På Facebook lancerede foreningen en konkurrence, hvor brugere kunne foreslå, hvem der skulle have glæde af en kurv med gode danske råvarer til påskebordet.

Bundet til hjemmet

Det kom der mange gode bud på, og det var en rørt og glad Kristian Gade, der lørdag formiddag kunne aflevere en kurv med en hel påskefrokost til Britta Mannick Laursen, Holstebro, der blev vinderen af Holstebro Struer Landboforenings konkurrence.

Hun havde besluttet at overraske sin mor og nogle af hendes bofæller med noget af kassens indhold af danske fødevarer.

- De må ikke forlade deres hjem, så jeg er glad for at kunne give kassen med danske fødevarer, og jeg er sikker på, at den også vil bringe glæde hos vinderen og hendes familie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvor kommer maden fra?

I anledning 200 års jubilæet har foreningen besluttet at øge kendskabet til fødevareproduktionen i Holstebro-/Struer-området. Det er blandt andet sket med oprettelse af informationssider på Facebook.

- Vi er i landbruget bevidste om det ansvar, vi har for at levere fødevarer til alle tider. Det gør vi med stolthed, og vi mærker også anerkendelsen og respekten i disse tider.

rich-media-3
Jristian Gade, formand for Holstebro-Struer Landboforening med gevinsten i jubilæumspåskekonkurrencen. Pressefoto.

- På det tidspunkt, hvor vi planlagde jubilæumsaktiviteterne, havde vi ikke kendskab til Covid 19 og de begrænsninger, det har medført. Nogle af vores større arrangementer er udskudt i respekt for indsatsen mod Covid 19. I landbruget har vi indtil nu ikke været ramt som andre. Vi fandt det derfor naturligt at kunne glæde andre, som har en svær tid ved at levere en påskefrokost til døren påskelørdag, siger Kristian Gade.

Sociale medier fylder mere

Om det var de danske fødevarer, eller at vi har mere tid til at følge med på de sociale medier, der har medført en overvældende interesse for følge os på Facebook, ved jeg ikke, men nogle af vores planlagte jubilæumsaktiviteter bliver vi nødt til at gentænke. Her vil brugen af de sociale medier komme til at fylde mere, end vi i første omgang havde planlagt, siger Kristian Gade.