Abonnementsartikel

Agri Nords HR- og Rekrutteringsafdeling har i øjeblikket travlt med at fremskaffe dokumentation til udenlandske medarbejdere, der skal tilbage til Danmark for at passe deres landbrugsarbejde.

Europas ydre grænser er lukkede, og mange nationale grænser, blandt andet den danske, er lukkede for at undgå spredning af Coronavirus.

Det skaber nu problemer for landmænds udenlandske medarbejdere, der har været hjemme på ferie, skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har de sidste to dage fået henvendelser fra seks landmænd, som ikke kan få deres medarbejdere over grænserne, og jeg tror, der er mange flere, der har samme problem, siger Vittus Bernlow, der er chef for Agri Nords HR- og Rekrutteringsafdeling.

Forskellige lande - forskellige krav

Aktuelt har han en sag med en ansat fra Polen, som er sat i 14 dages karantæne i Tyskland, ligesom tre andre udlændinge har været bremset ved grænsen mellem Rumænien og Ungarn, Ungarn og Tyskland og Tyskland og Danmark.

De ansatte skal kunne dokumentere, at de har anerkendelsesværdige formål med at krydse grænsen. Et job er et anerkendelsesværdigt formål, men det skal kunne dokumenteres.

Og problemet er, at de forskellige lande kræver forskellig dokumentation, og at kravene til dokumentationen ændrer sig fra dag til dag.

- Nogle kræver ansættelseskontrakter på engelsk, lønsedler og det gule sygesikringsbevis, men det ændrer sig hele tiden, så vi er nødt til at opdatere os hver dag på nye krav, siger Vittus Bernlow.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hans afdeling har i anledning af den akutte situation oprettet en hotline på telefon 9635 1310, som landmænd, der har problemer med deres ansatte, kan ringe til.

Hold medarbejderne i Danmark

Medarbejdere, der var rejst ud af landet, inden grænserne blev lukket, kan altså komme tilbage igen, hvis de kan bevise, at de har et job.

Men medarbejdere, der rejser ud nu, kan ikke komme til Danmark igen uden 14 dages karantæne, og det er heller ikke sikkert, de må rejse ud, hvis de har fast bopæl og job i Danmark, skriver Agri Nord.

- Sørg så vidt muligt for at holde dine udenlandske medarbejdere hjemme og udskyde eventuel planlagt ferie i hjemlandet, råder Vittus Bernlow, der sidder klar til at hjælpe landmænd med at fremskaffe den nødvendige dokumentation til udenlandske medarbejdere, der er strandet ved en grænse.