Agritechnica: På Agritechnica viser danske, Thyregod, et nyt træk til virksomhedens serie af liftophængte radrensere.

- Med et fast træk, og for at matche såmaskinen, har traktorer hidtil skullet køre over et lige antal rækker, når der blev renset roer eller majs. Med en rækkeafstand på 50 og 75 centimeter kom vi til at køre med en atypisk lille sporvidde, hvis sporvidden kun var over to rækker, og blev den øget til fire rækker gav det problemer, når traktoren kørte på landevejen. Derfor har vi udviklet et sideforskydeligt træk, som rykker renseren enten 25 eller 37,5 centimeter til den ene side, forklarer Torben Hehr, salgsdirektør hos Thyregod.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forskyder vægten minimalt

TRV Rowshift kalder Thyregod det nye træk, der monteres imellem traktoren og renserens standardtræk. Trækket kan bære tre ton, og kan derfor uden problemer håndterer en Thyregod TRV renser med en arbejdsbredde på ni meter.

- Med TRV Rowshift undgår kunden at skulle investere i et ekstra sæt sprøjtehjul, men kan i stedet anvende de hjul og den traktor der normalt anvender foran marksprøjten, siger Torben Hehr.

rich-media-2
Thyregod tilbyder nu også rulleskær til beskyttelsen af rækkeafgrøden mod sten og jord fra de vibrerende tænder.

Rulleskær supplerer plader

Thyregod har hidtil anvendt faste plader, til at beskytte rækkeafgrøden mod jord og sten fra de vibrerende tænder. I fremtiden bliver der mulighed for at erstatte pladerne med rulleskær.

- Specielt når der renses i afgrøder etablerer efter reduceret jordbearbejdning, kan rester fra den tidlige afgrøde skabe problemer og slæbe foran de faste plader. Rulleskærene løser det problem, og da de monteres i de samme holdere som de faste plader, kan der uden videre skiftes fra det ene system og til det andet, siger Torben Hehr.

Kom med i marken

På standen kan de besøgende komme med i marken, og se hvordan de danske radrensere fungerer. Det sker rent virtuelt med et VR-udstyr, og uden at de besøgende får jord under skoene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tyskland er et vigtigt marked for Thyregod, og i mange delstater indføres der efterhånden de samme krav, som vi kender i Danmark og som vi har øvet os på i adskillige år. Derfor kan vi tilbyde de tyske landmænd et gennemtestet produkt, siger Torben Hehr.