Abonnementsartikel

Bogballe giver små spredere muligheden for en stor udstyrspakke.

Agritechnica: Hos danske Bogballe står der Neuheit på producentens L-spredere, som faktisk har været på markedet siden 2005. Grunden til nyhedsskiltet skal faktisk ikke findes så meget i hardware'en på maskinen, men mere i software'en.

- Vi har faktisk taget en stor del af den teknologi, som vi tilbyder i de større spredere, og tilført det i de små L-spredere, fortæller Michael Lond, produktchef hos Bogballe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og hvorfor vil man tilføre mere teknik til den mindre L-serie, som går fra 500 kg rumindhold op til maksimalt to ton? Michael Lond fortæller, at der er kommet mere og mere fokus på præcisionslandbrug:

- Hvis vi sammenligner med Agritechnica for to år siden, så er interessen bestemt ikke blevet mindre, og mange er faktisk begyndt at bruge eksempelvis tildelingskort, forklarer Michael Lond om baggrunden for nyheden.

Kan gøre traktoren kvikkere

Ikke nok med, at styringen af L-serien pludselig kan ske på en tablet, og der kan gives gødning efter tildelingskort og lignende, så kan teknologien faktisk også gøre traktoren kvikkere.

- På vores styresystem, som sker på en tablet, så har vi faktisk mulighed for at gøre det muligt for traktoren at køre efter en A-B linje, som sættes af gødningssprederen. Det vil fungere som en sporhund, som man skal køre efter, men det kan være ganske udenmærket for en traktor i den størrelse, som normalvis vil køre med en L-serie gødningsspreder, fortæller Michael Lond.