Abonnementsartikel

Den biodynamiske landmand Niels Stokholm er dømt til 30 dages betinget fængsel i sagen.

Fredag afsagde retten i Helsingør dom i sagen mod den 86-årige biodynamiske landmand Niels Stokholm, skriver Helsingør Dagblad.

Den sjællandske landmand driver Thorshøjhård i Villingerød ved Dronningmølle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I marts 2018 fandt dyrlæger og politifolk en død kalv på gården. Kalven var død af dehydrering og en anden kalv måtte aflives - også på grund af dehydrering. Ifølge Helsingør Dagblad havde landmanden fået flere påbud om at sørge for tilstrækkeligt med vand til dyrene inden besøget. Niels Stokholm er to gange tidligere dømt for dyremishandling.

Udover de 30 dages betinget fængsel lød dommen på forbud mod at have noget som helst med dyr at gøre i tre år. Han er dømt skyldig i at have mishandlet sine røde danske malkekøer på det ellers højtbesungne gårdbrug, hvis produkter blev aftaget af stjernekokke og toprestauranter som Noma i København.

Under kontrolbesøget i 2018 fandt veterinærmyndighederne også de røde danske malkekøer i stærkt medtaget tilstand med fremstående hoftehjørner og tydelige ribbensaftegninger - både på grund af tørst, men også på grund af manglende fodring, skriver Helsingør Dagblad.