Danish Agro koncernen har netop indgået aftale om opkøb af 15 procent af aktiekapitalen i det digitale lagerstyringssystem Grainit, der vandt Landbrugsmediernes Innovationspris i 2017.
GrainIt er en app, der gør lagerstyring af afgrøder, gødning, planteværn, foder, med videre nem og intuitiv. App'en har gennem de senere år vundet indpas blandt mange danske landmænd, og i høsten 2019 blev cirka 600.000 tons afgrøder ifølge Danish Agro lagerstyret via GrainIt.
Landbrugssektoren befinder sig i en teknologisk udvikling, der går stærkt, og som skaber nye, spændende muligheder.
Henning Haahr, koncernchef, Danish Agro
Digital strategi
Koncernchef i Danish Agro koncernen, Henning Haahr, forklarer baggrunden for opkøbet af aktier:
- Danish Agro koncernen har en strategi om at tilbyde digitale værktøjer, der giver værdi for den moderne landmand. GrainIt, som vi har haft et strategisk samarbejde med i nogle år, er et stærkt værktøj for landmanden, der ønsker et nemt og intuitivt overblik over sin bedrift. Og app'en har i høsten 2019 bevist sit værd. Som ny medejer ser vi store muligheder i at være med til at videreudvikle GrainIt samt at tilbyde den til endnu flere landmænd, siger Henning Haahr.
Flere digitale projekter
Danish Agro koncernen har en række digitale projekter i støbeskeen, der skal hjælpe landmanden med for eksempel jordbundsanalyser, bladanalyser, klima og vejrdata fra vejrstationer, satellit billedovervågning, tildelingskort, høstudbyttedata, lagertemperaturovervågning og afgrødeanalyser.
Koncernen er også medejer af FieldSense, der udvikler løsninger på markniveau indenfor satellitovervågning og intelligent analyse af data til landbruget. FieldSense står blandt andet bag udviklingen af en vejrstation, der måler på otte klima- og vejrparametre.
- Landbrugssektoren befinder sig i en teknologisk udvikling, der går stærkt, og som skaber nye, spændende muligheder for den enkelte landmand. Gennem digitale værktøjer ønsker Danish Agro-koncernen at tage et ansvar i forhold til at sikre, at digitaliseringens mange muligheder kan gøre en positiv forskel for den enkelte landmand. Vi har ikke alle svarene, men vi vil aktivt - sammen med landmændene - udvikle løsninger, der skaber store fordele for alle landmænd, siger Henning Haahr.