Lone Hauge er en anerkendt skattespecialist i landbruget, og dagligt hjælper hun kolleger i landboforeningerne med at knække koden på landmændenes komplicerede skattesager, skriver SLF i en pressemeddelelse. Tidligere på året kørte hun jævnligt til Sønderjylland for at hjælpe SLF med deres skattesager, og hun blev så glad for samarbejdet, at hun lod sig overtale til et jobskifte.

- Jeg glæder mig til at komme tæt på kunderne igen og hjælpe dem i komplicerede skattesager. Jeg har nok en udpræget retfærdighedssans, og vil gå langt for at kæmpe deres sag, hvis de er kommet i skattemæssige problemer. Jeg ser også frem til faglig sparring med mine nye kolleger. Jeg underviser ofte, skriver artikler og har været medforfatter på en bog, så det med vidensdeling ligger mig lige for, siger Lone Hauge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et tilfælde

Lone Hauge er uddannet skatterevisor og Master i Skat. Hun har tidligere arbejdet hos LMO og med landbrugsregnskaber i Skat. De seneste seks år har hun arbejdet i Seges.

- Det var et tilfælde, at jeg kom til at arbejde med skat. Jeg ville egentlig have været fysioterapeut og ville til England og studere, men min kæreste, der var noget ældre, fik mig overtalt til at blive, fortæller Lone Hauge.

Hun fik elevplads hos skatteafdelingen i Århus Kommune, og så gik det ellers slag i slag:

- Jeg kunne ikke forestille mig at arbejde med noget andet i dag. Skattesager er bare vildt spændende. Du kan være med til at påvirke sager og høringssvar og hjælpe andre, der er kommet i klemme i systemet.

Skred i retssikkerheden

Lone Hauge mener, at der er sket et voldsomt skred i forhold til borgernes retssikkerhed, når det kommer til skattesager. For den enkelte kan det være svært at bevise sin ret, når først systemet har en påstand - og særligt hvis man står alene. Som ansat i Seges har hun flere gange kørt principsager for landmændene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Især i landbruget, hvor der er særlige regler omkring ejendomsavance, afskrivning, miljøtilskud og støtteordninger mm., bliver sager omkring skat mere og mere komplicerede og uigennemskuelige. Lone Hauge har imidlertid god erfaring med lovfortolkning og skatterådgivning, og kan ofte finde en løsning.

Bred skatteviden

Lone Hauge har en bred viden og kan byde ind med følgende: Skatteoptimering, generationsskifte, virksomhed i udlandet, tilflytning fra udlandet, skattesager og anmodning om bindende svar, skattemæssige udfordringer ved opstart af virksomhed, kædesvig - hvordan sikrer man sig mod det, second opinion på diverse skattemæssige forhold, virksomhedsordning og har vundet en del principielle skattesager både vedrørende virksomhedsordning og afskrivningsloven.

Lone Hauge bor i Hadsten, og har tre voksne sønner. Hun starter i SLF 1. januar 2020.