Abonnementsartikel

Til efteråret bliver Agilias nye proteinkilde, Cellpro, lanceret til smågrise. Et pilotforsøg viser, at smågrise fodret med Cellpro bliver tungere og maverne ser bedre ud end andre grise i samme periode.

Til oktober bliver Agilias nye proteinkilde, Cellpro lanceret til smågrise. Proteinkilden består af specifikke gærstammer og vegetabilsk protein produceret med unikke egenskaber, der er med til at booste immunforsvaret hos den helt nye smågris, skriver Agilia i en pressemeddelelse.

Et uvildigt pilotforsøg foretaget over 14 dage, i en dansk zinkfri besætning med smågrise på fem kg. viser, at grisene blev et halvt kg. tungere, og maverne så bedre ud end hos en anden gruppe grise fodret med et sojaprotein koncentrat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kristian Juul Volshøj er Technical Sales Manager hos Agilia og har fulgt det nye produkt gennem en længere periode. Han synes, forsøget viser spændende resultater, der kan optimere vækst og generel sundhed hos smågrise.

- Cellpro er ekstrem effektiv i at binde patogener som e. coli og salmonella, samt generelt at booste immunforsvaret hos den umodne gris. Især e. coli kan give udfordringer ved små grise. I forsøget ser vi, at de får en gnidningsfri fravænning. Derudover får svineproducenten en sundere gris, der i mindre grad har brug for zink og antibiotika, fortæller Kristian Juul Volshøj.

Efterspørgsel

Cellpro er en kombination af nøje udvalgte gærstammer og vegetabilsk protein, der i en speciel enzymatisk proces opnår de unikke egenskaber, skriver Agilia i pressemeddelelsen. Nogle af fordelene er; optimal vækst, boost af immunsystem, sund tarmudvikling og kvalitetsnæring med højt fordøjeligt protein.

Flere store foderkoncerner i Europa har på basis af egne forsøg, allerede implementeret Cellpro i fodringen af helt unge dyr som smågrise og kyllinger. Derudover bliver proteinkilden i øjeblikket testet blandt danske og udenlandske svineproducenter på små fravænningsgrise med positive resultater.

Lanceringen af Cellpro sker i en tid, hvor der er stigende fokus på vækst og sundhed blandt smågrise uden brug af zink og antibiotika, og derfor er efterspørgslen stigende på en proteinkilde med de egenskaber, Cellpro har.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alle forsøg foretaget i Danmark og Europa med Cellpro har påvist, at de fordele proteinkilden giver de umodne smågrise er med til at reducere brugen af zink og antibiotika. Det peger på, at Cellpro er en del af løsningen til at udfase zink og reducere forbruget af antibiotika, fortæller Head of Agilia Europe, Dennis Jørgensen, der ser en stigende efterspørgsel på verdensplan:

- Cellpro er hurtigt blevet det mest efterspurgte produkt, vi nogensinde har introduceret globalt.

Cellpro lanceres i Danmark den 22-23. oktober på Svinekongressen i Herning.