Abonnementsartikel

En mere kompakt 6M-serie end John Deere tidligere har udbudt.

Agritechnica: John Deere viser på Agritechnica i år flere nye modeller inden for M-serien. Fire nye 4-cylindrede modeller fra 90 til 120 hestekræfter, og med en akselafstand på kun 2,4 meter. Disse modeller er mere kompakte end John Deere tidligere har præsenteret, og er designet med en lav motorhjelm for at give bedre udsyn over fronten på traktoren. Derudover er rat-afskærmningen gjort mindre og panoramavinduet i taget har fået nyt design, og disse forbedringer er med til at gøre traktoren ideel til kørsel med frontlæsser.

Den korte akselafstand på de 4-cylindrede modeller, forbedre manøvredygtigheden og giver den nye 6M-serie en venderadius på 4,35 meter. Selvom traktoren er kompakt, har den en tilladt bruttovægt på 10,45 ton, og derved opnår de en nyttelast på op til 4,7 ton.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De mindre 6090M til 6140M traktorer har desuden for første gang Intelligent Power Management (IPM), hvilket øger ydeevnen med 20 hestekræfter ved kraftudtagsbetjent arbejde og transport - så den 4-cylindrede 6140M får en maksimal effekt på 166 hestekræfter med IPM.

rich-media-2
Det nye design er med til at gøre traktoren ideel til kørsel med frontlæsser. Pressefoto.

Ny kabine

Førerhuset har fået et nyt design og er gjort betydeligt lysere og har fået et mere moderne udtryk. Derudover er den nye kabine mere lydsvag, med en klassificering på 70 dB(A), i følge John Deere.

De vigtigste betjeningsfunktioner er i kontrolpanelet til højre, som også har fået dyt design. Modellerne med CommandQuad-transmission kan tilpasses med en Compact CommandArm, med funktionerne placeret i armlænet til højre. Derudover er der mulighed for op til fire mekaniske eller elektriske olieudtag, og det er første gang der er mulighed for elektriske olieudtag i denne størrelse. Knapperne på det el-hydrauliske joystik er fuldt programmerbare og kørselsretningen kan ændres på joystikket, og på det mekaniske via en trykknap.

rich-media-3
Det nye førerhus fra John Deere. Pressefoto.

Tre forskellige gearkasser

Den nye 6M-serie har mulighed for tre forskellige gearkasser. PowrQuad og AutoQuad som er firetrins Powershift-transmission, mens CommandQuad Plus har fuldautomatisk gear- og områdeskift uden brug af kobling. Ved brug af EcoShift kan traktoren køre med tophastigheden på vejen, med blot 1.590 motoromdrejninger. Alle traktorerne kan derudover udstyres med en StarFire 6000 antenne og 4240 eller 4640 GreenStar skærme.

rich-media-4
Her er en af de tre forskellige transmissions-typer til den nye 6M-serie. Pressefoto.

John Deeres nye traktorer i 6M-serien kan bestilles fra forhandlere fra slutningen af september 2019.