Med udgangspunkt i Starup nær Grindsted udvider TBS Maskinpower sin Fendt-forhandling. Udover basen i Starup har man i 2018 etableret TBS Holstebro og nu også købt 80 procent af aktierne i Askildrup Agro ved Randers.

- Vi kender allerede folkene bag firmaet, for de er Fendt-områdeforhandlere for os i forvejen. Sammen deler vi en passion for Fendt og god kundeservice, så vi glæder os til et endnu tættere samarbejde, siger adminsterende direktør Jan Garder fra TBS Maskinpower.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man fortæller, at overtagelsen ikke vil medføre mærkbare ændringer for områdets kunder, idet alle medarbejdere fortsætter som hidtil under daglig ledelse af direktør Flemming Rasmussen, der ejer de resterende 20 procent af aktierne.

Stor service-erfaring

Askildrup Agro sælger og servicerer Fendt Full-Line, men er på servicesiden også stærk på andre traktormærker og redskaber. Specielt John Deere fylder af historiske årsager meget i værkstedet på Askildrupvej 41 lidt syd for Randers, hvor knapt 20 medarbejdere servicerer områdets kunder. Et team af 12 montører og lagerekspedienter, som hver især har deres spidskompetencer indenfor traktorer, høstmaskiner, sprøjter og lignende er klar til at tage imod kundernes maskiner og seks servicebiler er på farten det meste af tiden

- Vi har mange stabile kunder og et godt team. Som en del af TBS Maskinpower får vi tilgang til et meget stort og velassorteret reservedelslager. Dernæst har vi tilsammen et stort team af ægte Fendt-specialister, der altid er opdaterede med den nyeste viden, software og så videre. Endelig bliver vores døgnvagt utrolig stærk hele året, døgnet rundt. Der er ikke råd til at en høstmaskine eller en snitter står stille midt i den hektiske sæson. Det er helt afgørende for os at kunden kan hjælpes lynhurtigt, fortæller Flemming Rasmussen fra Askildrup Agro.

rich-media-2
TBS Maskinpower har netop sendt fire nye Fendt-finsnittere ud på de jyske marker, og man kommer til at køre demo med topmodellen inden for Katana-finsnittere: 85-modellen med 850 hestekræfter. Arkivfoto: Morten Damsgaard

Gammel og ung

Askildrup Agro er på sin vis et gammelt firma, og så alligevel ret ung, for virksomheden har i sin nuværende form blot eksisteret i fire år, men der har været drevet maskinforretning i flere generationer. Flemming Rasmussen har været en del af firmaet i næsten 40 år og der er flere af hans kolleger, der kan prale med stort set lige så mange års erfaring. Aktionærerne har de seneste fire år været tre ledende medarbejdere og en ekstern investor.

Stort område

Med det seneste opkøb dækker TBS Maskinpower nu et område fra Fredericia til Esbjerg i syd og Limfjorden i nord igennem tre centrale værksteder i Starup, Holstebro og Randers. Der er cirk 30 servicebiler på landevejen. I alt omkring 50 Fendt-specialister indenfor service, reservedele, salg og administration er til rådighed for kunderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi arbejder først og fremmest på at blive Danmarks foretrukne servicepartner for Fendt, men har naturligvis også en stor salgsstyrke, der skal sikre Fendt den markedsandel, mærket fortjener, fortæller adminsterende direktør Jan Garder.

Han mener, at TBS Maskinpower har fundet et godt mix mellem store regionale værksteder og en flåde af servicebiler med kompetente serviceteknikere ved rattet.

- Vi har investeret massivt i at opbygge reservedelslagrene, så forsyningssikkerheden og -hastigheden til kunderne er optimal, og vi bruger mange ressourcer på uddannelse af vores serviceteam, så de hele tiden er opdaterede med den nyeste viden.

Han fortæller blandt andet, at TBS Maskinpower uddannede og trænede et helt snitterteam, inden de første Fendt Katana-snittere fra TBS blev sendt på markedet her i foråret.

- Det er dyrt, men også nødvendigt, hvis der skal være vægt bag ordene om dedikeret service.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hans mål er, at alle i serviceteamet er dygtige Fendt-serviceteknikkere, og at nogle derudover udvikler sig til specialister indenfor specifikke produktgrupper, så de ved alt om deres område og kan supportere deres kolleger. Askildrup Agro har tradition for at arbejde meget med høstmaskiner og sprøjter, så det ligger lige for at supplere specialistteamene med teknikere derfra fremover.