For blot tre uger siden købte Vilofoss, der er en af de tre største aktører på det europæiske vitamin- og mineralmarked til husdyrproduktion, en spansk mineralvirksomhed CPC. Vilofoss er nu klar på endnu et nyt vækstmarked og har købt den belgiske kvægmineralvirksomhed Nutriprof.

- Ligesom Spanien, er Belgien et helt nyt marked for os i Vilofoss. Nutriprof producerer 10.000 tons vitaminer, mineraler og specialprodukter om året, og udover deres salg i Belgien er der også interessante eksportperspektiver. Opkøbet åbner altså op for nye markeder for os og supplerer vores produkter, så det et virkelig godt match, hvor begge parter kan få rigtig meget ud af samarbejdet, siger koncerndirektør i Vilofoss, Jacob Holm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vilofoss har med den nye belgiske fabrik nu 17 fabrikker i otte lande i Europa og en mindre ejerandel i en vitaminfabrik i Kina. Vilofoss producerer 400.000 tons vitaminer og mineraler om året og omsætter for over 3 mia. kr.

Benelux-landene

Nutriprof er et solidt selskab med stabil udvikling og indtjening. Ejer af Nutriprof siden 2015 er et kendt navn i den internationale vitamin og mineralbranche.

- Vi er meget tilfredse med, at hollænderen Boudewijn Morelissen fortsætter i Nutriprof. Han har et indgående kendskab til branchen fra store kendte virksomheder som Cargill, Provimi og DSM, så han vil blive et stort aktiv for os som led i at indfri forventningerne i vores ambitiøse vækststrategi, siger Jacob Holm, Vilofoss.