Vitamin- og mineralgruppen Vilofoss har flot resultatfremgang især i Danmark og Tyskland med en omsætning på tre milliarder kroner i 2018.

Vilofoss havde en omsætning på tre milliarder kroner i 2018 og realiserede et driftsresultat - EBITDA - på 168 millioner kroner. Resultatet før skat blev på 135 millioner kroner mod 127,5 millioner kroner i 2017, en fremgang på seks procent.

- Vi er naturligvis meget tilfredse med resultatet i Vilofoss. Vi har haft stort fokus på kunderådgivning, udnyttet synergierne bedre på tværs af koncernen, effektiviseret produktionen på vores 15 fabrikker og udvidet produktionen på flere fabrikker. Desuden ændrede alle vores selskaber navn til et fælles brand, Vilofoss, i 2018. Det har givet os en stærkere fælles identitet blandt medarbejderne, bedre indkøbsbetingelser og konkurrenceevne, siger koncerndirektør i Vilofoss, Jacob Holm.

Med en markedsandel på 20 procent på foderblandinger i Europa er Vilofoss en af de førende aktører på det europæiske vitamin- og mineralmarked.

Specialist i smågrisefoder

Stærk international vækst Vilofoss har i starten af 2019 købt sig ind i det franske selskab, ARC, der er specialist på smågrisefoder. Med endnu en fransk fabrik er Vilofoss med fem franske fabrikker førende på salg af specialfoder i Frankrig.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vilofoss producerer 375.000 tons vitaminer og mineraler om året og er i høj grad med til at sætte dagsorden for den europæiske husdyrproduktion. Ambitionen er en fortsat international vækststrategi med investeringer i øget produktionskapacitet og strategiske partnerskaber. Udover vores stærke position i Europa så vækster vi også på de globale markeder med vores specialprodukter med bl.a. to nye salgsselskaber i Nordamerika, siger Jacob Holm.

Om Vilofoss Vilofoss er blandt de tre største aktører på det europæiske vitamin- og mineralmarked til husdyrproduktion med en omsætning på over tre milliarder kroner i 2018. Vilofoss har 15 fabrikker i seks lande i Europa og seks fabrikker i Kina, og de producerer 375.000 tons vitaminer og mineraler om året. Vilofoss har salgsselskaber og agenter i 17 lande og sælger til mere end 60 lande på alle kontinenter og har mere end 500 medarbejdere.