Abonnementsartikel

Bestyrelsesmedlem i Fair Spildevand mener, at boligejere på landet kan vente kæmperegning

Omkring 40.000 boligejere over det ganske land risikerer at blive ramt af helt unødvendige krav om kloakering eller spildevandsrensning. Det kan snildt koste hver husstand den nette sum af 100.000 kr.

Derfor har vi stiftet den landsdækkende forening Fair Spildevand, der bekæmper nyttesløse krav om tvangs-kloakeringer samt om forbedret rensning af spildevand i det åbne land. Og tro mig: Disse krav er nyttesløse - det kan jeg selv skrive under på, at de er:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Faxe Kommune pålagde mig en forbedret spildevandsrensning, da man mente, at min husstand var med til at forurene Præstø Fjord via Herredsbækken. Her skal det tilføjes, at kommunerne ifølge loven skal foretage en konkret vurdering samt afdække, hvor det pågældende spildevand render hen. Til trods for, at en sporstof-analyse har godtgjort, at der ikke udledes spildevand fra min bundfældningstank til det pågældende vandløb, har kommunen alligevel afvist at genoptage sagen!

Hver især kan vi gøre vores i denne kamp. Jeg har for eksempel stillet spørgsmål til lokalpolitikerne i Faxe Kommune ved det seneste byrådsmøde.

Men på landsplan er det vigtigt at bakke op om Fair Spildevand ? der slås mod både uretfærdige og ineffektive restriktioner, som måske nok gør os hver især fattigere men i hvert fald ikke miljøet bedre.