Abonnementsartikel

Danish Pig Genetics ansætter den erfarne genetiker, Mahmoud Shirali, som intern chefgenetiker.

Mahmoud Shirali får til opgave at føre an i udviklingen af selskabets ambitiøse avlsprogram i tæt samarbejde med teamet af nuværende genetikere hos Roslin Technologies.

Ved årsskiftet fandt det danske avlsselskab, Danish Pig Genetics, en ny direktør Lars Dall, og nu har virksomheden ansat den interne chefgenetiker, der skal føre an i udviklingen af fremti-dens avlsprogram. Til at løfte den opgave har Danish Pig Genetics ansat den erfarne genetiker Mahmoud Shirali.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sin stilling hos Danish Pig Genetics bliver det Mahmoud Shiralis opgave at være med til at udstikke kursen for virksomhedens avlsprogram og sikre implementeringen af videnskabelige resultater og input fra den genetiske samarbejdspartner, Roslin Technologies ved Edinburgh Universitet. Samtidig får Mahmoud Shirali til opgave at stå i spidsen for internationale forsk-nings- og udviklingsprojekter, skriver avlsselskabet i en pressemeddelelse.

Mahmoud Shirali har mere end ti års erfaring med svinegenetik og avl, og han kommer senest fra en stilling som senior genetiker ved Aarhus Universitet.

- Vi er glade for at kunne byde Mahmoud velkommen i Danish Pig Genetics. Vi har søgt efter en erfaren og kompetent genetiker, der kan gå i front med udvikling og optimering af vores ambi-tiøse avlsprogram, og det har vi fundet i Mahmoud Shirali, fortæller Lars Dall, administrerende direktør i Danish Pig Genetics P/S.

Drevet af at skabe resultater

Mahmoud Shirali er uddannet genetiker ved University of Edinburgh, SRUC og Wageningen University, inden han kom til Aarhus Universitet, hvor han har specialiseret sig i svinegenetik. Med sin baggrund i forskningens verden er Mahmoud Shirali drevet af at skabe og dokumente-re resultater. Han har et vidtrækkende internationalt netværk og ser positionen hos Danish Pig Genetics som et godt match og en spændende mulighed for fortsat at skabe store genetiske resultater på baggrund af nytænkning, innovation og den nyeste teknologi.

- Det strategiske samarbejde med Roslin Technologies er helt unikt, og det gør os i stand til at implementere den nyeste forskning direkte i det praktiske avlsarbejde til gavn for svineprodu-centerne. Den markante udvidelse af individuelle foderforbrugsmålinger hos hver avler, en ny genomisk strategi og et PRRS negativt avlsprogram er blot få udvalgte nøgleområder, som gør avlsprogrammet unikt, og som gør os i stand til at løfte avlsarbejdet til nye højder, siger Mah-moud Shirali.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ambitiøse vækstplaner

Udviklingen af et innovativt avlsprogram på internationalt niveau er afgørende, hvis Danish Pig Genetics skal være i stand til at realisere avlsselskabets ambitiøse vækstplaner. Der hviler der-for et tungt ansvar på skuldrene af selskabets nye genetiker.

- Den genetiske population og tilhørende sundhed i Danish Pig Genetics P/S er i høj international særklasse, men der er stadig en række interessante områder, som kan forbedres til gavn for svineproducenterne. Jeg er derfor ydmyg overfor den store opgave der venter, men jeg ser rigtig meget frem til at videreføre og videreudvikle genetikken i samspil med Roslin Technolo-gies og de mange avls- og opformeringsbesætninger, som er en del af Danish Pig Genetics avlsprogram, siger Mahmoud Shirali.

Mahmoud Shirali tiltræder stillingen som genetiker hos Danish Pig Genetics den første april.