Intet mindre end 2400 mennesker, heraf 1100 landmænd og medarbejdere, deltog i året Kvægkongres i MCH Herning Kongrescenter. Formand, Christian Lund, var efterfølgende meget tilfreds med kongressens resultat.

- Jeg synes, det er gået rigtig godt. Det, der glæder mig aller mest, er faktisk at se alle de unge mennesker, som har deltaget. Flere har haft deres bedre halvdel og børn med, så det har været dejligt at opleve, fortæller Christian Lund, der mener, at kongressen er gået bedre end forventet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg var noget spændt på, hvordan det ville blive. Priser og tilfredshed hænger gerne sammen, og det, at Arla har signaleret, at de kommer med den her ekstra udbetaling på grund af tørken i 2018, at priserne ikke falder her i januar/februar, hvor vi har nogle pulverlagre, der er tømt i EU, det gør, at optimismen er intakt. Jeg synes faktisk, jeg møder rigtig mange landmænd, som tror på fremtiden, og som også gerne vil investere i fremtiden med omtanke, siger Christian Lund.

71 forskellige oplæg

Under de to dages Kvægkongres har deltagerne kunnet vælge mellem 71 forskellige oplæg om alt fra digitalisering i landbruget, når en landmand får stress, debatter, økologi og Mads Steffensen og et panel af mellemledere, der skulle diskutere dilemmaer.

- Der har været rigtig mange faglige, gode oplæg, og det har været spændende at erhvervsfolk fra andre erhvervsgrene, har fortalt om deres tanker i forhold til landbruget, fortæller Christian Lund.

Forberedelserne til Kvægkongres 2019 har ifølge formanden taget noget tid.

- Det skal være sådan, at når landmanden og medarbejderne har valgt at bruge deres tid på at tage hertil, så er det vigtigt, at oplæggene har noget godt indhold, siger Christian Lund, der straks svarer ja til, at kvægproducenterne kan opleve endnu en Kvægkongres til næste år.